BLOGGERTEAMET

tor, 10 dec 2015

Sådan bliver du reality stjerne

En ny bog af MetteMaje Sofia Skøtt og Maja Skov Vang henvender sig til både dig der går rundt med en realitydrøm i maven og til dig der blot ønsker at få et bedre kendskab til genren.

Både castere, journalister, producenter, en psykolog, tv-folk, realitystjerner, nye og gamle deltagere giver dig et indblik i realityverdenen, der de sidste 15 år har overtaget store dele af sendefladen. Interessen for at få lidt berømmelse og et ophold under sydens sol er stor. Så stor, at hele 2500 unge i 2014 forsøgte at komme med i Paradise Hotel. Men det er ikke kun pladsen foran kameraets linse, der vidner om realitygenrens store succes. Hjemme i sofaerne er vi også vilde med at blive underholdt af helt almindelige mennesker. Robinson Ekspeditionen og Luksusfælden er nogle af TV3’s mest sete programmer. LÆS OGSÅ: "Nyt vildt reality program" Mens Kanal 4’s De unge mødre i hele 21 sæsoner har fanget seerne. Udbuddet af realityprogrammer er derfor enormt. Udover de klassiske som Robinson Ekspeditionen og Paradise Hotel er der også kommet et hav af talentprogrammer: Den store bagedyst, X Factor og Voice Junior. Men også de såkaldte dokusoapserier kommer der flere og flere af: De unge mødre, Familien fra Bryggen og Landmand søger kærlighed. Der er stort set noget for enhver smag.

Tænk dig om før du melder dig

Der er mange ting, du skal forberede dig på, inden du skriver under på din første realitykontrakt. Vigtigst er det, at du er indstillet på, at der vil være en følelse af tomhed, når programmerne slutter.

”Masser af opmærksomhed og fest og farver tiltrækker de fleste, men man skal tænke sig godt om, inden man siger ja til at have et tv-hold på nakken i de mest intime stunder”,

mener psykolog Ulla Dyrløv. Gode råd: •Husk på, at det stopper igen – tag det som en oplevelse. •Vær forberedt på tomheden, når optagelserne slutter. •Hold fast i nogle og noget fra det virkelige liv. •Til forældrene: Lad være med at snakke om tv-programmet derhjemme. Lav derimod det, I plejer. •Snak med dem, du stoler på og spørg, om de synes, det er en god idé, at du melder dig. '' Bogen er udgivet på ARNOLDBUSCK.DK og koster 199,95 kr.