BLOGGERTEAMET

man, 02 nov 2015

TJECK's guide til CPH:DOX

CPH:DOX er en dokumentarfilmfestival, der hver november fylder de københavnske biografer med mere end 200 film fra hele verden. I år løber festivalen af staben fra den 5. til 15. november, og du kan godt glæde dig. Filmene fordeler sig på fire internationale konkurrencer, en publikumspris og en række tematiske programmer, der sætter fokus på aktuelle politiske og kulturelle problemstillinger. Vi giver her et bud på syv CPH:DOX du ikke må gå glip af:  
None

None

Featuring Kanye West, Pharrell Williams, Sean “Puffy” Combs, Nas, Pusha T, Swizz Beatz, Damon Dash, André Leon Talley, A$AP Rocky, Marc Ecko, Big Daddy Kane, Kid ‘N Play & many others.

Fresh Dressed

Fresh Dressed er en frisk fortælling om  hip-hopstilens udvikling, fra gaden til catwalken. Instruktøren Sascha Jenkins har med filmen ’Fresh Dressed’ skabt en livlig fortælling om hip-hop, urban-fashion og den altafgørende kamp for at være ’fresh’. Om filmen skriver Rolling Stones Magazine:

”Smart, Incisive and flat-out fresh! The evolution of hip-hop through fashion.” 

Dokumentaren er sat sammen af en rig blanding af gamle arkivklip, fra dengang stilen var noget, der blev udlevet på gaden, samt dybdegående interviews med en farvestrålende pallet af rappere, designere og andre industrifolk.    
None

None

Fra folkene bag ‘The Cove’, kommer her en film om den verden vi i dag lever i, hvor mennesket systematisk og ufortrødent udrydder verdens havdyr.

Racing Extinction

Der er her tale om en film af Louie Psihoyos der, med en kapitalistisk vinkel, stiller skarpt på en verden, hvor fornuft og omsorg for verden omkring os, er erstattet af en kynisk grådighed, der betyder at vi står overfor en af de største masseudryddelser verden har set. Med optagelser der aldrig før er set, afsløres problematikker vedrørende truede dyrearter og masseudryddelse.    
None

None

An ever-growing, dirty, noisy traffic chaos.

Bikes vs Cars

Bikes vs Cars afbilleder en global krise, en krise der bliver beskrevet som noget vi alle inderst inde ved vi bliver nødt til at gøre noget ved. det er en krise, der omhandler klima, jordens resurser, byer fyldt med biler

Denne film af svenske Fredrik Gertten, stiller skarpt på de vidtstrækte skadelige effekter der er ved bilen og den enorme industrien omkring. Dokumentaren gør det klart at noget må gøres og foreslår cyklen som et oplagt ‘tool for change’. Det er et David mod Goliat-scenarie, hvor kampen tages op mod magtfulde interessenter, der hvert år investerer milliarder i lobbyarbejde og markedsføring, for at beskytte deres forretning.

 

    Banksy Does New York

Banksy Does New York

Med filmen ‘Banksey Does New York’ følger man Engelske Banksy, en af verdens mest kendte street artists, i en måned. I oktober 2013 flyttede banksy til New York hvor han fremsatte et kunststykke hver dag i en måned, på forskellige, mere eller mindre, ulovlige locations. Der opstod inden længe en slags scavenger hunt blandt New Yorkere og fans. I filmen følger vi hypen, dem der prøver at få en bid af kagen og kritikerne igennem måneden.    
None

None

Breaking Monster - om at vokse op i hård verden

Breaking a monster

Filmen følger tre unge afroamerikanske drenge og deres vej til berømmelse efter at være blevet spottet på Times Square, hvor de spiller metal under navnet

Unlocking the Truth

. Luke Meyer har instrueret filmen, der følger banded

Unlocking The Truth

under deres ‘break-out’ år. Det er et nærgående møde med gruppens 12- og 13-årige drenge , Alec Atkins, Malcolm Brickhouse og Jarad Dawkins, der beskriver deres første møde med musikindustrien og overgangen fra barndom til rockstjernestatus.    
None

None

Brødre af Aslaug Holm er den norske pendant til Boyhood.

Brødre

Aslaug Holm har skabt en varm og nær film om broderskab, boyhood og det at vokse op. Hun har filmet hendes sønner, Markus og Lukas, gennem de seneste 10 år. Det er en film om deres udvikling, dilemmaer og problemer, brødrene imellem, om at blive ældre og trodse forældrenes vilje. Den udspiller sig i hhv. Oslo og en norsk ‘fisker-flække’, hvor hovedparten af filmen foregår.    
None

None

Among the Belivers giver et brutalt ærligt og nuanceret indblik i den ideologiske kamp, der former det moderne Pakistan og den muslimske verden.

Among The Belivers

En foruroligende og højaktuel skildring af Pakistans ideologiske sammenstød mellem liberale og fundamentalistiske kræfter. Den Røde Moske har madrassaer over hele landet, hvor de tager fattige børn fra landet og giver dem mad, tøj, husly og medicin for til gengæld at vie deres liv til jihad eller hellig krig. Gennem eksklusiv adgang til skoler og lederen, Maulana Aziz, følger vi førstehånd, hvordan den Røde Skole bygger en hær af tusindvis af børn, som uforbeholdent sværger troskab til ISIS.