BØGER

tir, 15 dec 2015

3 film der burde være juleklassikere

En kort, en lang - Mads Mikkelsen og Troels Lyby 2001

Hvert år ser vi de samme film i fjerneren, når det bliver jul. Og selvom Disneys Juleshow og Alene Hjemme er evigt underholdende, synes vi, at det er tid til at støve nogle andre gode klassikere af. På redaktionen har vi derfor valgt tre film, der egner sig perfekt til en hyggelig aften i juleferien

Tekst: Marie Enevoldsen

None

None

  • E.T. (1982)

Hvis du ikke allerede har set den, så er det altså nu. Filmen, som ganske vist har nogle år på bagen, er rørende og byder på fantastisk skuespil, især fra Henry Thomas i rollen som drengen Elliott. Elliott, der bor sammen med sin bror, søster og mor, møder en dag en alien; den ret nuttede E.T. Elliott får lokket E.T. med hjem, og de to bliver hurtigt gode venner. Men pludselig en dag ligger E.T. på gulvet og er døende. Her starter en intens jagt på at få ham hjem til sin egen planet, uden at myndighederne når at fange ham først.

En kort, en lang (2001)

Måske har du set reklamer på busserne, der fortæller, at filmen En kort en lang nu også kan opleves som musical. Det betyder dog ikke, at den egner sig mindre til en hyggelig aften foran skærmen. Den romantiske fortælling om bøsseparret Jacob og Jørgens kamp for kærligheden har nemlig den der perfekte blanding og grin og gråd. Kombineret med en god gang bland-selv-slik og en dyne, er der ikke noget bedre end at dykke ned i instruktør Hella Joofs finurlige univers. LÆS OGSÅ: "December-underholdning: Hedensted High"
None

None

  • The Family Man (2000)

Ifølge vores modeskribent Cassandra, er det her den vigtigste juleklassiker af dem alle. Nicholas Cage gør det ganske vist ikke skide godt i alle film, men The Family Man er altså en af de gode. Her spiller han en velhavende børsmægler, hvis liv mest af alt drejer sig om arbejdet. En dag bliver hele hans tilværelse dog vendt på hovedet, da han vågner op i en helt ny virkelighed. Filmen er på mange måder støbt efter den typiske Hollywood-model, men det virker!