BØGER

ons, 12 dec 2018

Derfor skal du nyde studietiden

Der er mange muligheder for et deltidsjob, når du studerer i en storby.

Som studerende kan det være utrolig svært at få budgettet til at gå op i en højere enhed. Huslejen i de større studiebyer er høj, og samtidig med det skal man også have råd til lidt sjov og spas, når man endelig har fri. Men ikke desto mindre kan man jo knapt bruge flere penge, end man har, og hvis man ikke er meget for overtræk, er det svært at få råd til andet end pasta med ketchup og hygge med DR i studieboligen.

Sådan behøver det dog langt fra at være, og i artiklen her kigger vi ind i, hvordan du som studerende kan forsøde din tilværelse en smule, uden at det skal koste det hvide ud af øjnene. Læs med videre og få en sjovere studietid.

Lån de penge, du ikke tjener i studietiden

Tiden som studerende er unik, og den kommer altså ikke igen, når først man har forladt sin videregående uddannelse til fordel for arbejde og familie. Netop derfor er det da også uhyre vigtigt, at man nyder det, så længe det varer, for før man har set sig om, er det for sent. En ting, man dog kan gøre som studerende for at få lidt flere skillinger, er at tage et lån, og i den forbindelse har man faktisk ret mange valgmuligheder. En af dem er at låne hos staten via de såkaldte SU-lån. Det er billigt, og man skal ikke betale tilbage, førend man er færdig som studerende og får en fast indkomst. En ulempe ved disse SU-lån er dog, at man ikke har mulighed for bare at betale det hele tilbage, når man så igen har penge på lommen, og man hænger derfor på en gæld længere, end hvis man valgte en af alternativerne. Men er man ikke tilhænger af en sådan lang tidshorisont i forbindelse med tilbagebetaling, er alternativerne faktisk også ret lukrative. For markedet for forbrugslån er ikke, hvad det har været. Renten er lav, og der er ofte ikke særlig høje gebyrer tilknyttet ved hverken oprettelse eller tidlig tilbagebetaling. Lån penge online, og få en sødere studietid.

Tag et studiejob i storbyen

Er man ikke meget for at skulle låne penge, kan man dog altid vælge at arbejde sig ud af pengenøden i stedet. Det kræver selvfølgelig, at man yder en arbejdsindsats, samtidig med at man studerer, men hvis man koordinerer sin tid ordentligt, behøver det slet ikke være et problem. Fordelene ved at bo i storbyerne, mens man studerer, er nemlig, at der er så uhyre mange muligheder for at få et deltidsjob, og langt de fleste steder er de indforstået med, at man ikke kan møde op i de perioder, hvor der er studie. Og man kan så at sige tilrettelægge det, som man vil. Den største fordel ved at vælge arbejde er også, at man ingen gæld laver, og man kan derfor med god samvittighed bruge lidt ekstra, når man er i byen med studiekammeraterne eller på café med kæresten. Alt andet lige er udfaldet det samme, og så må man bare gøre op med sig selv, om man nu har tid til at arbejde ved siden af studiet.
None

None