BØGER

man, 06 nov 2017

For fanden i helved Jesper!

RIGTIG god aften på Train i selskab med Jesper Binzer (Photo Morten Rygaard)

Udover at have fast kontortid som forsanger i Danmarks største rockband D-A-D, de sidste 35 år. Kan 52 årige Jesper Binzer skrive tøjdesigner, forfatter, radiovært og nu også soloartist på sit CV.

Jesper Binzer solo – Train

Anmeldt af:

Nicky Hartmann

Jeg tog til denne koncert lidt med paraderne oppe, da jeg altid har det lidt svært, når en sådan markant frontfigurer, der har spillet i samme band så lang tid, begynder på et soloprojekt. Jeg blev mødt af en næsten fyldt Train. Publikum var i alle aldre, lige fra far der havde sønnike med til unge der helt sikkert har lånt fars D-A-D plader. Det summer af forventnings glade mennesker, der bliver snakket lidt i krogene om, hvad der nu skal til at ske og skal vi være vidner til i aften. I Merchandiseboden bliver der solgt t-shirts fra Jespers egen design, som han lavede i samarbejde med tøjfirmaet Superego. Derudover kunne man købe Jesper Binzers album, der ellers først har release d. 3 november. Mørket sænker sig over Train og Jespers langhårede bandmedlemmer, der bl.a. indeholder selveste Søren Andersen fra bandet Electric Guitars, der også er producer på det kommende album træder frem på scenen. Jesper står med ryggen til publikum og introen til titelnummeret på albummet ”Dying Is Easy” går i gang. Hvis publikum havde en forventning om, at vi i aften skulle have en genremæssig kopi af D-A-D, blev de måske skuffet. For musikalsk ligger vi et stykke væk fra D-A-D, selvom vi er i rockgenren. Det var en lettelse, over for de fordomme jeg havde inden koncerten. Albummet vi skulle høre i aften bød på gode gedigne rock numre, hvor Jespers skrigende rockvokal virkelig kommer til sin ret, fik vi også nogle lidt mere stille numre, der blev kørt sikkert i havn med en rocksolo fra Søren Andersen, der kunne samle den røde tråd og minde os om at vi stadig har med nogle rockdrenge at gøre. Jesper komplimentere publikum flere gange undervejs, for at have købt billet til noget vi slet ikke ved hvad er og kalder aftenen for en kulturaften, da han ikke mener det er en rigtig koncert, men derimod en tur i øveren. Jesper har fodret os i den seneste stykke tid, med numre fra det kommende album, på diverse streamingtjenester. Det gjorde at publikum kendte på forhånd nogle af sangene og var med hele vejen gennem koncerten. Aftenen sluttede af med Savage Rose covernummeret Wild Child, der satte et flot punktum for en fantastisk aften. Efterfølgende kom Jesper og resten af bandet ned til merchandise, hvor man kunne få signeret sit eksemplar af Dying Is Easy. Der var en tydelig spilleglæde i hele bandet, og man kunne måske ligefrem tvinge en lille nervøsitet frem hos Jesper, der kom frem undervejs i form af en masse selvironi. Det var en meget ydmyg Jesper vi så, selvom man må sige at han er en erfaren mand på scene. Jeg havde paraderne oppe da jeg kom, men de var nede da jeg gik. Og jeg må bøje mig i støvet og sige, at det er ikke bare godt det her, det er RIGTIG godt. Hvis D-A-D skulle gå på pension er der lagt op til et rigtig godt fritidsjob for Jesper Binzer.

Setlist:

Dying Is Easy Space She’s In Planet Blue Real Love Rock On Rock I See It In You Saint Fantasia Bumpy Road Tell Myself To Be kind The Future Is Now
None

None