BØGER

tor, 28 apr 2016

Gaveidéer til konfirmationen

For de fleste falder konfirmationsfesten på et tidspunkt, hvor man helt naturligt ønsker at ændre nogle ting udadtil.

En konfirmation er i langt de fleste tilfælde en kæmpe fest, hvor konfirmanden fejres af familie og venner. Dertil kommer gaverne, og det kan være super svært som konfirmand at komme på nogle gode ønsker, men mindst lige så svært for gæsterne at finde på gode gaver.

I denne artikel finder du nogle gode bud på gaveideer, som vil passe perfekt til konfirmationen. Få inspiration til din egen ønskeliste eller find lige den gave, der passer perfekt til den konfirmand, du skal fejre.

Fra barn til voksen

Når man bliver konfirmeret vælger man af sige ja til den kristne tro. Det er en måde at bekræfte dåben, og et tegn på at Gud også er med en når ungdomslivet begynder. Netop det sidste er nok en del af grunden til, at man siger, at konfirmationen er et symbol på overgangen fra barn til voksen. At være blevet konfirmeret er naturlig vis ikke ensbetydende med at man fra den ene dag til den anden bliver en helt ny person. Men for de fleste falder konfirmationsfesten på et tidspunkt, hvor man helt naturligt ønsker at ændre nogle ting udadtil, fordi man er vokset fra dem og ønsker noget mere modent.

Nyt værelse

Et eksempel på dette kan være konfirmandens værelse. Idet man når teenageårene går ens værelse fra at være et børne- og legeværelse til at blive et sove- og studieværelse. Behovet for gulvplads til massere af leg og bevægelse afløses, for mange, af behovet for et behageligt sted at kunne samles med vennerne, samt gode arbejdsbetingelser til skolearbejdet. Derfor er det oplagt at en konfirmand kan få stor glæde af ting til indretning af værelse. Her er lavet en liste over ting, som med garanti vil skabe et flot, hyggeligt og indbydende værelse.
  • Et lille bord:

    er super fint og praktisk at have på værelset. Når man har venner og veninder på besøg er det ofte rart at have et lille bord man kan have diverse snacks samt f.eks. te eller kaffe på. Samtidig er det også nemt at have ved siden af sengen hvis man f.eks. sidder og ser en film. Når det ikke bruges kan man fint have nogle flotte lys eller blomster stående. De flotte borde fra Foxy Potato vil passe godt ind på ethvert værelse. Deres rigtig flotte design samt muligheden for flere forskellige farvekombinationer gør dem til et godt bud på en konfirmationsgave.
 
  • Billeder og plakater:

    er et must på ethvert værelse. Personlige billeder af venner og familie er hyggeligt og hjemligt at have stående fremme. Hvis man ønsker sig billeder giver man sine gæster muligheden for at give en flot og personlig gave, som man altid vil huske dem for. Plakater med diverse print og citater er også blevet utrolig moderne at have hængende i rammer. Plakaterne er meget dekorative, og med et godt citat kan man skabe lige den stemning man ønsker på sit værelse.
 
  • En lyskæde:

    er en helt fantastisk måde at få hygge og varme ind i værelset. Man kan sno den om sit spejl eller vindue, hænge den på væggen ved sengen, på sengen, i loftet eller måske under vindueskarmen? Mulighederne er uendelige, og lige meget hvor man vælger at have en lyskæde er en ting helt sikkert, det skaber en helt unik stemning. Se et flot udvalg af lyskæder i forskellig stil, som kan bruges til at pynte værelset, lige her.

Tidsløse smykker

Konfirmationen er også en perfekt begivenhed at ønske sig smykker til. Et smykke kan man have med sig altid og når man en dag er voksen, vil man kunne kigge tilbage på de smykker og mindes den specielle dag. Et godt råd er at gå efter simple smykker. En fin guld eller sølvkæde, med vedhæng, eller en armbåndskæde er super fint og har en flot tidsløs udstråling. Se f.eks. PI-CPH ’s udvalg af flotte smykker fra Pernille Corydon, Stine A og Julie Sandlau på siden her. (Artiklen er sponsoreret)