BØGER

tir, 06 jun 2017

Grønne løbehjul med masser af kræfter

De kompakte løbehjul kan hjælpe dig med nemt og hurtigt at komme frem overalt.

De elektriske biler er kommet for at blive, men det er ikke kun biler der kommer til at køre på elektricitet i fremtiden! Personlig transport er i kraftig udvikling, køretøjerne vi transporterer os selv rundt i bliver konstant mindre, hurtigere, mere miljøvenlige, og får flere og flere features. Derfor har vi kigget nærmere på det elektriske løbehjul som bare er en af mange nye muligheder inden for grøn transport.

De elektriske løbehjul er bare en af mange nye køretøjer som er kommet frem efter at batterier og motorer bliver mindre og mindre. De kompakte løbehjul kan hjælpe dig med nemt og hurtigt at komme frem overalt. Turen til og fra studiet har aldrig været nemmere! Den førende udbyder af elektriske løbehjul i Danmark er Rull.dk, som udtaler at de ser en klart stigende trend. “ til trods for at mange af vores produkter teknisk set er ulovlige så går det ekstremt godt med salget af elektriske løbehjul. Lovgivningen giver ikke særlig meget mening i dette perspektiv. Produkter som er helt nye, eller som sågar vil erstatte benzindrevne produkter bliver gjort ulovlige, men de benzindrevne produkter er lovlige, ganske enkelt fordi lovgivningen er langsom.” Udover at være praktiske så er elektriske køretøjer miljøbesparende. Mens Tesla helt sikkert er en af de førende indenfor grøn teknologi og miljøbesparende køretøjer, så er der også masser af mindre producenter derude som alle hver især kommer med bidrag til en grønnere verden.

 

De elektriske løbehjul findes i masser af forskellige versioner både når det kommer til type af batteri der sidder i, samt når det kommer til hvor mange kræfter det skal være med. De kraftigste på markedet ligger på lige omkring 2000W hvilket svarer til en topfart på 50-55 km/t. For mange vil dette være lige i overkanten, og til hverdagsbrug kan man også købe løbehjul helt ned til 125-250W som har en topfart på en 8-10 km/t. Til trods for at der er tale om nye produkter så er der altså noget for enhver smag, og ethvert formål. De forskellige batterier giver mulighed for at køre længere end nogensinde før. Speciellt lithium batterierne giver længere rækkevidde end nogen blybatterier har kunnet før. De kan samtidig også holde til flere opladninger end bly batterier, og selvom de ofte er en smule dyrere kan det dermed være penge som er godt givet ud i sidste ende.Det gode ved blybatterier er så at de ofte er billigere at producere, og hvis det er et løbehjul som kun skal bruges en gang imellem kan det altså på den måde være værd at gå efter besparelsen.