BØGER

ons, 03 dec 2014

Musikelskere kan gå på opdagelse.

Muse og 19 andre nye navne til Roskilde Festival 

Muse, St. Vincent, The Tallest Man On Earth, The War On Drugs, Av Av Av

,

Batida

,

Broken Twin

,

Dalhous

,

Deafheaven

,

Future Brown

,

Goat

,

Honningbarna

,

ILoveMakonnen

,

Kasai Allstars

,

Kate Tempest

,

Myrkur

,

OFF!

,

Pallbearer

,

Tropkillaz

og

Young Fathers

. Muse leverer storslået stadionrock på sommerens Roskilde Festival, og The War On Drugs, St. Vincent og Deafheaven er også blandt de i alt 20 nye navne, der nu føjes til Roskilde Festival 2015. Det bliver en pladeaktuel trio med forsanger Matt Bellamy i front, der til sommer kan træde op på Orange Scene. For engelske Muse har meddelt deres millioner af fans verden over, at de forventer at udgive deres syvende album i løbet af 2015. Og Muse ankommer ikke alene til Roskilde Festival, for der er endnu mere rock i bredformat og alternativ pop i vente fra amerikanske The War On Drugs og St. Vincent. Den næste generation af urbane kunstnere som ILoveMakonnen, Future Brown, Young Fathers og Kate Tempest viser, at hiphop, rap og elektronisk smelter endnu mere sammen og bliver til nye musikalske mutationer og knopskud i 2015. Samtidig er en ny bølge af black metal-navne som amerikanske Deafhaven og det danske one-woman band Myrkur på vej til at indvie helt nye fans i de sorteste regioner af metalscenen. Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger om dagens offentliggørelser: ”

Muse

kommer til at præsentere helt nye sange fra deres kommende album, og vi har jo før oplevet, at de nærmest er i stand til at sprænge rammerne for, hvor monumental rocken overhovedet kan blive på en scene. Så vi er vildt stolte over at få dem tilbage til Orange Scene på et så aktuelt tidspunkt i deres karriere.”

”St. Vincent og The War On Drugs er blandt de mest efterspurgte navne hos vores gæster, og vi tror, at navne som Deafheaven og ILoveMakonnen kan komme til at sætte dagsordenen inden for metal og hiphop i fremtiden.”

”Vi har nu løftet sløret for 30 navne til 2015, og allerede nu favner vi den klassiske stadionrock, alternativ pop, world-musik og de næste generationer inden for metal, elektronisk og hiphop. Selvom vi fortsat mangler at offentliggøre 139 navne, så kan de mest nysgerrige musikelskere altså godt begynde at gå på opdagelse i Roskilde Festivals program og spotte tendenserne fra musikkens fortid, nutid og fremtid.”

Roskilde Festival har tidligere offentliggjort

Pharrell Williams

,

Suspekt

,

Mew

og

Lamb of God

til 2015-programmet. 169 kunstnere fra alle musikalske verdenshjørner og vægtklasser spiller på Roskilde Festival i 2015.