BØGER

tor, 30 aug 2018

Hvis det tekniske uheld er ude

Husk at lave back up på dine vigtige opgaver og filer på din computer.

Du har overspringshandlet i mange unger, men nu er du endelig i gang med din skriftlige eksamensopgave. Ordene sprøjter ud af dine fingre, ned i tastaturet og direkte ind i det dokument, der lige nu føles som et sikkert 12-tal. Så vælter din Cola, og nu er ord ikke det eneste der sejler på din computer. Klik videre her, og læs denne 9-1-1, til en crashet laptop.

Slå koldt vand i blodet

Hvis din bærbare computer bryder sammen eller bliver tabt på gulvet, og du har få timer tilbage og ingen backup, så tag en dyb indånding. Pust ud og tænk på, at også du bliver færdig som student, også du kommer videre i dit liv og også du vil få dig en uddannelse. Du er ikke den første for hvem dette sket. Vigtigst af alt skal du huske på, at din skole, dine undervisere og de eksamensansvarlige på din uddannelse IKKE ude på at dumpe dig, selv om man nogle gange skulle tro det. Du ville faktisk blive overrasket, hvor large de er, hvis du ringer til skolens kontor og fortæller, hvad der er sket alt imens du var ved at rette SRP-opgaven. Hver ærlig og sig, at du ikke har mulighed for at aflevere til tiden og om de kan bevillige dig med en eller anden form for dispensation i form af længere svarfrist. Dette er løsningen du skal vælge, hvis uheldet er ude få timer før du skal aflevere, eller hvis det sker en søndag formiddag, hvor fristen for din opgave er mandag morgen. Er svaret nej, så må du til reeksamen. Det er surt, men du bliver stadig student. Officielt bliver du først færdig på din gymnasiale uddannelse efter din beståede reeksamen i August, men du kommer stadig med til alle festerne, får din hue på og med på vogntur. Du er IKKE den eneste!

Afsted til reparation

Skynd dig afsted til den forhandler som har solgt dig din computer eller en dygtig reparationsmand. Det er svært for it-supportere at hjælpe med så akutte problemer over telefonen, og tit ved en it-forhandler eller en reparatør nøjagtigt, hvad der er galt inde i din computer og hvad dine muligheder er. Husk på, at både computere, iPhones og bærbare computere tit sagtens kan bruges, selvom skærmen er totalskadet. Kan den det, handler det om at få filerne ud af computeren så hurtig som muligt, så du kan arbejde videre på en anden enhed. Når du har styr på din egen tidshorisont, og hvilke muligheder din skole har givet dig for at få skrevet din opgave færdig, så er det afsted til én som kan reparere din MacBook eller PC. Hvis din telefon også har skræmmer, hvilken de jo ofte har, så kan det være at det også at tid at reparere din IPhone.

Vær nu på forkant!

Men come on! Det sker jo heller ikke for dig, at du ikke får afleveret til tiden. Du husker jo selvfølgelig at lave back up på dine vigtige opgaver og filer på din computer, hvad end du er til den gammeldags løsning med et USB-stik, om du sender den nyste version af din opgave til din mail engang om dagen, eller om du er opdateret på iCloud og har alle dine vigtigste minder gemt i skyen. Har du taget dig disse forholdsregler, i forhold til sikkerhedskopiering, så kan du spare mange penge på en spontan og dyr ny laptop. På denne måde er der også plads til at ønske sig andre og mere voksne ting, som bøger, køkkengrej, kongeligt porcelæn og sengetøj i dimissionsgave. Held og lykke med eksaminerne.
None

None