BYLIV

tor, 03 jul 2014

Interview med Bottled in England

Et møde med Bottled in England på Refshaleøen

Roskilde Festivalen er over os og opvarmningsdagene er snart ovre. I sidste uge tog undertegnede ud og mødte de to drenge, der til sammen udgør Bottled in England og som spiller på Apolloscenen lørdag den 5. juli. Jeg blev modtaget af August, som var iført en wife beater. Jeg blev ført ind i deres øvelokale, som var proppet med en masse fede instrumenter. Begge drenge var super afslappet og jeg blev budt på den bedste pulverkaffe penge kan købe. Rigtig øvelokale stil! I love it!   Tekst: Amir Amirian Foto: Sara Gangsted  

I startede i 2009, hvad er jeres historie og hvad førte jer sammen?

August: Vi har kendt hinanden siden vi var små og vi har gået i folkeskole og i gymnasiet sammen. Vi har tidligere spillet i en masse bandkonstellationer sammen, men efter gymnasiet gik vi væk fra rockgenren og begyndte at udforske det elektroniske. I 2009 og fandt vi sammen igen og i 2010 spillede vi vores første show.

I har jeg fundament i det elektroniske, hvad har fået jer til at søge derhen?

August: Jeg havde en trommelærer, der spillede i bandet F.U.K.T, som var et af de første bands, der spillede live Drum’n’Bass. Det var mind-blowing at se hvordan man kunne spille trommerne på den måde. Derudover var vi trætte af den rockmusik vi spillede. Vores musik var meget kompliceret og ikke lyttervenligt. Med dette beat orienteret musik kunne vi spille på en natklub og publikum ville danse fra starten.

Hvis i skulle vælge en af jeres sange der repræsentere jer bedst, hvilken skulle det være og hvorfor?

Dette satte tankerne i gang hos drengene og efter lidt tænketid havde begge drenge samme nummer i tankerne Daniel: Det må være vores seneste single, Queen Acid, som er på vores kommende album. Der er noget grimmy, noget rytmisk funk, og noget trippy i nummeret. Vi har gjort noget andet end det man plejer at høre i Drum’n’Bass. Det fanger den stil, hvor vores musik er på vej hen.

Jeres debut album kommer ud den 11. august. Hvad kan vi forvente af den?

August: Det er anderledes i forhold til de ting vi har lavet før. Indtil nu har vi ikke arbejdet med albumformatet, da vi synes, at det var passé. Det har dog været virkelig fedt og meget givne at omfavne et helt album. Vi har lavet albummet ud fra en historie og vi mener selv den har en rød tråd.

I har spillet en del rundt i udlandet, heriblandt Kina, Polen, England og Tyskland hvor i verden ville i sige folk bedst har taget musikken til sig?

Daniel: Sydtyskland og nogle steder i Kina. Det er altid vildt at tage langt væk og få respons på noget man har fedtet med i det kolde nord. Vores bedste fester har nok været i Sydtyskland, da de har en fed energi og dernede er der en form for hippierevival.

Når man ser hvad medierne skriver om jer, så bunder det ofte i jeres energi. Hvilken energi har I som andre ikke har?

August: Det er helt sikkert en levn fra vores rock tid. Vores koncerter er ikke en teknisk opvisning i hvordan vi kan fremføre musik. Vi kører på med 180 km/t. og når vi spiller er vores koncert det bedste sted at være på jorden. Når man har den tilgang, så er det også nemmere at få publikum med på det.

Vokalen på jeres musik er oftest featuring. Hvad gør i live?

August: Vi vil gerne have koncerten spilles live, hvilket betyder at såfremt vi ikke har den kunstner der er featuring på nummeret, så spiller vi ikke nummeret. Musikken fungerer ikke på samme måde, hvis vi kører et vokalt backtrack på.

I har tidligere spillet på Roskilde Festivals Pavillion Junior, og i år skal i spille på Apollo. Hvordan var jeres tidligere oplevelse på Roskilde Festivalen?

August: Pavilion Junior var første gang jeg prøvede noget så vildt. Det var en helt vild oplevelse og lige siden har vi drømt at komme tilbage til Roskilde. Det er vores egen baghave. Roskilde kan bare noget andet end alle andre steder.

Nu er i kreative mennesker og laver jeres eget musik, men hvis I i morgen skulle bryde ud som cover band, hvem ville i lave tribute band til?

August: Århhhh det skulle være Queen!

Hvad skulle i så hedde?

Daniel: Queen Acid ligger lige til højre benet og ville være forfærdeligt!! Vi skal hedde MEGA Queen.