MAD & DRIKKE

Vær med til at finde Danmarks bedste take away

Pizza, gourmetburgere, sushi, ramen, poké bowls, boller i karry, salat – ja der er snart ikke den ret, du ikke kan få leveret lige til døren. Men hvor får man egentlig den bedste takeaway? Det skal danskerne nu være med til at finde ud af. Årets afstemning til Danish Take Away Awards er netop åbnet. Med ganske få klik kan ...

Read More »

Til kamp med og mod verdens bedste kokke

Christian Wellendorf Kleinert er 22 år og allerede erfaren konkurrencekok. Til januar skal han sammen med Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel repræsentere Danmark ved verdens mest prestigefulde kokkekonkurrence, Bocuse d’Or i Lyon i Frankrig. Få et sneak peak ind i konkurrencekøkkenet. Foto: Bocuse d’Or Danmark – Hvis man kan lide konkurrencer, så er det det fedeste og den vildeste drengedrøm ...

Read More »

Lav din egen hyldeblomstsaft

Nu blomstrer hyldebuskene overalt i Danmark, så de er ikke svære at finde. Og så er det tid til at lave sin egen hyldeblomstsaft, der er rigtig god pure, som is eller også til at mixe med forskelligt. Gode råd til plukning af hyldeblomster. Hyldeblomstbuskene vokser vildt og findes overalt i skove, på enge, langs vejene og i haver. Det ...

Read More »

Gør hverdagen nemmere med simple ændringer

Hvis tiden ofte er knap, og der ikke altid er overskud til de svære løsninger, så er det vigtigt at have nogle nemme alternativer, hvor man ikke går for meget på kompromis med det, man gerne vil. I denne artikel kigger vi på, hvordan man med nogle få, lette valg kan få mere overskud i en travl dagligdag. De fleste ...

Read More »

Tjeck på sukker

Hver dansker indtager ca. 40 kg sukker om året. Dog kommer det meste som indirekte sukker, eksempelvis gennem sodavand, ketchup og chokolade. Candyfloss Paradoksalt nok blev jordens mest sukkerholdige snack, candyfloss, opfundet af en tandlæge. Hans navn var William James Morrison, og siden 1904 har børn verden over været smurt ind i det lyserøde sukkerstads i diverse forlystelsesparker. Skal du ...

Read More »

Sommerfrisk hjemmelavet Limoncello

Limoncello er en dejlig italiensk citronlikør, som kan drikkes i små glas direkte fra fryseren. Den gør sig også godt som opstrammer under en gåtur i det danske forår eller som ingrediens i cocktails. Arbejdstid: 20 minutter Trækketid: 14 dage        Det skal du bruge: Skallen fra 10-15 usprøjtede citroner 1 flaske vodka 1 l. vand 1 kg. sukker Sådan laver du ...

Read More »

En aften hos Meyers i bagekunstens tegn

 Jeg er en af dem, som er glad for, at der er kommet fokus på madens kvalitet, og her særligt råvarerne. En af de personer, der har været med til at få kvalitetsråvarer på dagsordenen er Claus Meyer, og hans forretninger er blevet et kæmpe hit. Et af dem er hans bagerier, som i høj grad bager med surdej. I ...

Read More »

Til madkursus i Timm Vladimirs Køkken

Tilbage i midt 90’erne ville man aldrig forestille sig, at Timm Vladimir skulle sættes i forbindelse med madlavning, og slet ikke en forretning, der udbyder madkurser. Dengang var han kendt som en del af Timm & Gordon, der var et satire-par og som også havde en musikkarriere, bl.a. med nummeret ”Gibberish”. Af Amir Amirian I dag har de fleste længe ...

Read More »

Skærebrættet er knivens bedste ven

Skærebrættet er et højst undervurderet redskab i et køkken. Faktisk tror de fleste, at det blot er et underlag, og at det er ligegyldigt, hvorvidt man anvender et plastik, sten- eller træ bræt. Endvidere ved de færreste, der anvender træbræt, at ikke alle træsorter er lige hensigtsmæssige til køkken. Faktisk ville jeg holde mig til én bestemt træsort. Tidligere har ...

Read More »

Ny kogebog er guld for begyndere

Linn Grubbström har præsteret en lækker, letforståelig og på alle måder gennemført kogebogsbibel til begyndere. Anmeldt af: Marie Enevoldsen Foto: Linn Grubbström  I Den store mad for begyndere viser Linn Grubbström skridt for skridt, billede for billede, hvordan man laver velsmagende begyndermad, billigt og nemt. Bogens struktur er god og overskuelig med mere end 1.000 fotos, der trin for trin viser, hvordan du skal gå ...

Read More »