MAD & DRIKKE

Food Festival: En smag af fortid og fremtid

Flere end 250 producenter fra Skandinavien, Grønland og Island trodsede regnen, da Aarhus for fjerde år I træk husede nordens største Food Festival Af Sidse Elsig Det stod ned i stænger, ja. Og det er blevet efterår. Alligevel forhindrede det ikke tusindvis af Århusianere og andre madglade i at lade sig begejstre af kvalitetsprodukterne fra mini-producenter af den mad vi ...

Read More »

Maskinen der suger til sig

En vakuumpakker kan bruges til et formål og et formål alene. At vakuumpakke madvarer. Det virker måske lidt overflødigt, men den er utrolig smart i mange henseende   Af Amir Amirian Madvarerne holder nemlig i længere tid når det er vakuumpakket, da luft er med til at nedbryde og ælde maden hurtigere. Derudover giver det andre muligheder for at lave ...

Read More »

Sous Vide er det nye sort

Tilberedning af mad i vandbad under præcise temperaturer har været en teknik som gourmet- og michelin restauranter har anvendt igennem mange år. Metoden og maskinen, der anvendes hedder Sous Vide Af Amir Amirian Der findes to typer Sous Vide. Den ene er en maskine, som ligner en frituregryde, men hvor man kommer vand i, hvormed maskinen holder vandets temperatur helt ...

Read More »

Café for 300: Varm velkomst på Vesterlauget

Vesterlauget, Vestergade 50, 8000 Aarhus C Anmeldt af: Jesper Trads Value for money: God. Store portioner til små priser. Kvalitet: God, men ikke prangende. Betjening: Sød og imødekommende. Indretning: Hipster på den hippe måde. Da vi besøger Vesterlauget, er dagens ret flæske-spoleben med linsesalat og sauce. Vesterlauget har én ny ret på menuen hver aften, og det er typisk den, som ...

Read More »

Cafe for 300: Kaotisk kantinestemning

Smukt morgenmadskoncept drukner i myldretidskaos på Nørrebros nye it-sted. Anmeldt af: Oda Hustad Møller Kaffe & Køkken, Nørrebrogade 160, 2200 København N Value for money: Midt på træet. Små portioner, men selvvalgt madsammensætning er et plus. Vi har fået billigere og lige så god mad på hyggeligere steder. Madens kvalitet: Pølserne var så overstegte, at man skulle tro, de var ...

Read More »

Tjeck anbefaler: Årets grill til studerende

Sommeren er over os, og mens vi venter på, at grillvejret kommer tilbage, har vi testet en af markedets små, bærbare grills. Den er bestemt anbefalelsesværdig. Charbroil X200, pris: 1199 kr. Charbroil overtrækstaske X200, pris: 499 kr. Anmeldt af: Amir Amirian Grillsæsonen er over os, og det betyder, at der skal grilles på fuldt smadder – når det altså ikke ...

Read More »

Test af stavblender: En hidsig krabat

En stavblender er i min optik et af de vigtigste køkkenredskaber, da den kan være med til at gøre madlavningen nem som en leg. Det kræver bare, at stavblenderen er af en vis kvalitet, således at den hjælper og ikke bliver en belastning. Stick Mixer Frost Pris: 699,95 kroner Anmeldt af Amir Amirian Jeg elsker at lave mad, og det ...

Read More »

Café for 300: Hvem ka’ – Mikuna?

Spisestedet Mikuna serverer vegansk mad, som markerer det gode budskab om at støtte dyrerettigheder, økologi og bæredygtighed. Maden er for alle og lægger sig op af traditionelle caféretter Anmeldt af: Maj Laden Nørgaard Mikuna, Frederiks Allé 96, 8000 Aarhus C Value for money: Kvalitet og pris stemmer godt overens Kvalitet på mad og drikke: Over middel Betjening: Smilende og hjælpsom personale ...

Read More »

Cafe for 300: Caféklassikere med udsigt til vandet

Anmeldt af: Emilie Hendel Møller Café København, Torvet 4, 3400 Hillerød Value for money: lækker hjemmelavet mad til standard cafépriser Kvalitet: et godt stykke over middel Betjening: sød, men upersonlig Indretning: kombination af rustik og hygge På trods af sit navn ligger Café København cirka 35 kilometer nord for hovedstaden. Stedet ligger midt på torvet i Hillerød, og på en ...

Read More »

Café for 300: Rå mad i skrald og larm

42°RAW i indre København kører et sejt koncept i tjekkede omgivelser, men konstant larm, saunatemperatur og en kedelig smagsoplevelse dominerer stedet Anmeldt af: Marlene Kejser 42°RAW, Pilestræde 32, 1112 København K Value for money: kvalitet og pris stemmer godt overens Kvalitet på mad og drikke: Middel Betjening: Upersonlig og træt, men dog smilende Indretning: Tjekket og moderne Caféen 42°RAW serverer rå mad, ...

Read More »