BYLIV

tor, 19 apr 2018

Truely wireless in-ear imponerer teknisk

Bragi – The Dash Pro. Pris: 2.599 kr. En minicomputer der afspiller lyd.

En af de første, der var ude at sige, at de ville lave nogle komplette trådløse in-ear var Bragi. Dette gjorde de på kickstarter tilbage i februar 2014, hvor de startede indsamlingen til The Dash. Nu er de ude med The Dash Pro og der medfølger en lang række imponerende features, hvilket gør dem lynende intelligente. Faktisk vil jeg kalde dem en mini computer, der afspiller lyd.

None

None

Funktioner

Det er nærmest svært at vide, hvor man bør starte. Som en af de eneste på markedet, så er  vandtætte og med dens 4 GB interne hukommelse, som du kan sætte en ca. 1000 sange på, så kan du anvende dem til svømning. Det er sgu ret revolutionerende.   The Dash Pro har også en række fitnesstrackere, herunder til løb, cykling og svømning. Den registrerer din puls, tæller kalorier, hastighed m.v. Du kan også få den til at registrere din motion automatisk. Jeg har prøvet denne funktion, og jeg er ikke ovenud imponeret. Det er ret smart, at den selv sætter i gang, men problemet er, at den ofte starter for sent. Når jeg er ude at cykle eller løbe, så går der en 50-100 meter før den starter. Endvidere så går der lidt tid før den går på pause når jeg holder for rødt, og derefter går der igen 50-100 meter før den starter. Derudover har The Dash Pro lavet en ret revolutionerende. De har integreret iTranslation i, hvormed man kan få oversat sprog i ”real time”, og dermed kommunikere med andre nationaliteter. Bemærk at det kræver et abonnement og kun den første måned er gratis. Endvidere har den 5 timers batterilevetid, og med dens case kan du oplade dem 5 gange inden du skal en tur forbi stikkontakten. Det er sgu ret imponerende. The Dash Pro er endvidere koblet op med Siri, og du kan bede Siri om hjælp ved at ”banke” to gange blidt mellem kindbenet og øret. Endvidere har den nok det smarteste mikrofonsystem. Den registerer nemlig vibrationerne fra stemmen igennem dine knogler, og sender lyden til den du taler med. Det er ekstremt smart og dermed kan du tale blæst uden at det er et problem. Det virker virkelig godt, og jeg har stadig ikke afkodet, hvordan det kan lade sig gøre. Endvidere kan du styre en masse funktioner ved hjælp af hovedbevægelser, og det gør The Dash Pro virkelig smart. Dermed behøver du ikke at skulle trykke dig til en helt masse. Det kan dog anbefales, at man ser en tutorial herom. Alle disse funktioner gør The Dash Pro til de klogeste og intelligente hovedtelefoner jeg har set til dato. De er nok nærmere en computer, der kan afspille lyd. Desværre gør disse funktioner også, at man ind imellem har svært ved at finde rundt i det hele, og det kan nemt blive overvældende.
None

None

Lyd

Tilbage til udgangspunktet, og det er lyde. Det er i min optik det vigtigste når man har med in-ear at gøre. I denne henseende må jeg desværre sige, at The Dash Pro imponerer knap så meget. Det er mildest talt en lidt fesen lyd, og det gælder på alle parameter. Når de har brugt tid på at udvikle in-ear, der er så geniale funktionalitets mæssig, så kunne de godt have brugt lidt flere kræfter på lyden. De har nemlig et meget snævert lydbillede, og lyden er flad. Den mangler bas, mellemtoner og diskant, også synes jeg også at volumen ind imellem er alt for lav, selv når jeg skruer op til max. Lyden er med andre ord dårligere end hvad der ellers findes på markedet, og det er på trods af, at The Dash Pro er væsentlig dyrere.

Design

Jeg synes, at Bragi har kælet for designet. De er utrolig flotte, og jeg elsker lyset i disse in-ear, da det får dem til at virke højteknologiske, som de reelt er. Endvidere sidder de rigtig godt i ørene og til dem medfølger der en rigtig lækker opladercase. Generelt så føles The Dash Pro som noget godt kram.

Konklusion

The Dash Pro er virkelig et imponerende stykke teknologi. På mange måder er det enormt banebrydende, og langt hen ad vejen fungerer teknologien efter hensigten. Desværre så skuffer de enormt på lydfronten, og når jeg køber in-ear, så er lyden min første prioritet. Det er som om, at Bragi har haft for megen fokus på at være teknisk revolutionerende, at de har glemt det basale og hele grunden til at købe audioudstyr – lyden og musikoplevelsen.
None

None

Kickstarter er en crowdfunding hjemmeside. Den fungerer ved, at personer med nye opfindelser eller andre gode idéer kan lave en beskrivelse af deres projekt og lægge det op. Bemærk det er et krav, at man kan bevise, at man kan realisere sit projekt, hvis man opnår den mængde donationer, som man har angivet som sit budget. Derefter kan almene personer gå ind og donere penge til projektet. Afhængig af hvad man donerer til, og hvor meget man donerer, så kan man få lige fra et takkekort til et eksemplar af det produkt man har doneret til, når det er færdig udviklet og gået i produktion.