KROP & SIND

man, 13 apr 2015

Carolines yndlingsopskrifter

Caroline Thorsfelt er sundhedsblogger og deler opskrifter og træningstips. Hun er sundhedsrealist, som tror på en sund og varieret kost og ikke BMI og slankekure.

Af: Caroline Thorsfelt, blogger

Jeg har utallige yndlingsopskrifter, men disse tre, har en speciel plads i mit hjerte og min mave. Velbekomme.

None

None

Rasmus Klump Pandekager:

Du skal bruge: til 5-6 store pandekager:

2 dl fuldkorns mel.

2 dl mælk.

3 æg.

lidt salt.

Evt. lidt revet skal fra en citron.

Sådan:

Bland hele balladen sammen i en skål.

Steg dem i lidt olie.

Det er sådan nogle pandekager der ikke kan gå i stykker, de er simpelthen så nemme.

None

None

Grove Pizzasnegle:

Du skal bruge:

Til ca 25 stk.

1 pakke gær. (50 g.)

6 dl vand.

200 g revet gulerødder. (ca 6 stk.)

2 spsk olie.

Ca. 400 g. rugmel

Ca. 200 g. hvedemel.

Lidt salt.

Fyldet:

Tomatsovs.

Skinke, peperino eller hvad man nu vil have på.

Ost.

Oregano.

Sådan:

Opløs gæren i vandet.

Riv gulerødderne og bland hele balladen sammen i en stor skål.

Tilsæt melet lidt efter lidt, måske skal der mere i, måske skal der mindre i.

Ælt dejen på køkkenbordet, den skal være fast og lidt klistret.

Sæt dejen til hævning et lunt sted med et viskestykke over. Den hæver ca til dobbelt størrelse. Lad den hæve 1,5-2 timer.

Tænd ovnen på 200 grader.

Del dejen i 2 eller 3 klumper afhængig af hvor tyk du vil have din dej.

Rul dejen ud, som om du vil lave en almindelig pizza.

Kom fyldet på og rul den langsomt og forsigtigt rundt om hinanden, til en snegl.

Skær sneglene ud, det kommer ca 10 stk udfra 1 pizzadej.

placer dem på en bageplade og og pres dem lidt flade, de hæver i ovnen.

Drys med oregano, og lad dem bage i ca 18-20 min.

Lad dem afkøle og server.

None

None

Protein Snøfler:

Du skal bruge:

30 g. kokosmel.

50 g. proteinpulver med chokoladesmag. (erstat evt. med almindelig kakaopulver)

20 g. mandelmel. (mandler i en minihakker)

30 g. havregryn.

50 g. kokosmælk.

30-40 g dadler.

2 spsk usødet kakaopulver.

2 tsk. romessens.

Lidt isis sød.

En god håndfuld mørk chokolade.

2 stk. lys chokolade (kan undlades)

Sådan:

Kom hele balladen (udover den mørke og hvide chokolade) i en foodprosessor.

Lad den kører til det har fået en tyk masse.

Kom “dejen” i en form og stil den i fryseren i 15 min (så er den nemmere at arbejde sammen med)

Smelt i mellem tiden chokoladen.

Tag dejen ud af fryseren og form små snøfler.

Vend dem i chokolade, og pynt evt med et par striber hvid chokolade.

Se Carolines egen blog og læs de øvrige indlæg fra vores Bloggerteam her.