STUDIELIV

tor, 19 jan 2017

Den bedste skole for verden

Morten le Dous, Christian Forman-Ankjær og Anders Donskov er Kaospiloter og har sammen startet virksomheden Anorak.

Det er 25 år siden de første Kaospiloter startede på projektlederuddannelsen i Aarhus. Tre af de uddannede Kaospiloter er Anders, Morten og Christian, der sammen har startet Anorak

Tekst: Anne Kildegaard Hansen

Kaospiloterne satte sig på skolebænken for første gang i 1991. Meningerne om uddannelsen er mange. Den er blevet kaldt for gøglerskolen, men i dag er det en respekteret uddannelse, der er efterspurgt af det danske erhvervsliv, og 92 procent af de cirka 800 færdiguddannede Kaospiloter har et fuldtidsarbejde. Anders Donskov på 26 blev tiltrukket af de rigtige virksomhedscases, hvor det handler om at løse reelle udfordringer.

»Skolens tagline eller vision om at være den bedste skole for verden har været vildt motiverende for mig, for jeg har altid gerne villet udrette noget,«

siger Anders, der i dag har virksomheden Anorak sammen med kaospilotvennerne Morten og Christian.

Faglighed og personlig udvikling

Gennem uddannelsen lærer Kaospiloterne enormt meget om projektledelse og kreative processer, men de lærer også en masse om sig selv.

»Jeg har for eksempel lært at lave en forretningsplan, lægge budgetter og afholde workshops,«

fortæller Morten.

»Vi har også fået en almendannelse, som jeg betragter som en overbygning til gymnasiet,«

siger Christian og uddyber:

»Jeg har lært at kommunikere bedre ikke bare med medarbejdere og kollegaer, men også med mine venner og min kæreste. Jeg har fået flere værktøjer, som hjælper mig med at komme ind til kernen af en problemstilling.«

Nem overgang til erhvervslivet

Under uddannelsen får Kaospiloterne mulighed for at arbejde med rigtige virksomheder på alle semestre og løse reelle arbejdsopgaver for dem.

»Derfor var det naturligt for os at gå ud og tale med samarbejdspartnere efterfølgende,«

siger Morten, der følte sig godt hjulpet på vej videre efter uddannelsen.

»Anorak tager mange af værktøjerne med fra Kaospiloterne, som vi så er fortsat med at bruge,«

siger Christian.

»Udover fagligheden har jeg også taget en enorm selvtillid med videre, som jeg har opbygget på studiet. Man kommer ud for en masse situationer, hvor man kan mærke, at man bliver stærkere, og man laver også nogle fejl. Det lærer man af,«

siger Christian. Christian vil gerne bruge sin kunnen til at være med til at udvikle nogle bedre produkter og nogle bedre oplevelser. Morten vil gerne se sit arbejde gøre en forskel for nogle mennesker, og så vil han gerne skabe en anden måde at arbejde på, end man ser i mange traditionelle virksomheder. Anders opfordrer nysgerrige hoveder til at søge ind på kaospilotuddannelsen. Man skal have en skabervilje og turde drømme, og man skal nok få en masse hjælp til at få forløst sit potentiale.

Kaospilot is a hybrid business and design school, a multi-sided education in leadership and entrepreneurship. Our teaching programmes are not designed simply to shape students to fit the future, but to help them create it.

- www.kaospilot.dk