DET SKER

fre, 09 dec 2016

Juleaften for studerende i Aarhus

Sidste år deltog omkring 100 studerende i julefesten i Studiecaféen, Aarhus Universitet

Det er ikke alle studerende, der har et sted at fejre jul. Derfor inviterer studenterpræsterne i samarbejde med Studenterhus Aarhus alle byens studerende til juleaften den 24. december. Aftenen byder på fællesskab, traditionel dansk julemiddag, gløgg og æbleskiver, julegudstjeneste og meget andet.

Jul handler om fællesskab. Men det er ikke alle studerende, der har mulighed for at fejre jul med familie og venner. Nogen studerende læser til eksamen, andre arbejder, og rigtig mange har langt hjem. Det gælder især for byens cirka 6500 internationale studerende. Derfor vælger mange studerende at blive i byen i juledagene. Men det betyder ikke, at de skal gå glip af juleaften. Ifølge studenterpræst Jens Munk er det vigtigt, at de studerende har et sted at holde jul. “Der er studerende, som mangler et sted at fejre jul - det kan der være forskellige årsager til. Men juleaften er på en eller anden måde er et symbol på nærhed, fællesskab og dansk hygge, så hvis man for eksempel ikke har en familie eller er udenlandsk studerende og sidder alene, bliver det enormt ensomt, fordi juleaften burde være der, hvor man virkelig har et fællesskab”, forklarer han.

Juleaften på tværs af kulturer og traditioner

Det er tredje år i træk, at studenterpræsterne og Studenterhus Aarhus går sammen om at arrangere juleaften. Her er alle studerende velkomne uanset etnisk, kulturel eller religiøs baggrund. Sidste år deltog omkring 100 juleglade studerende. “Det er en god idé at komme, hvis man gerne vil opleve en alternativ jul, som går på tværs af alle mulige kulturer og traditioner og som har lidt mere fest og musik over sig - vi prøver selvfølgelig stadig at lave det sådan, at det også har hygge og dansk jul over sig”, fortæller studenterpræst Jens Munk. Der er også mulighed for at blive frivillig ved arrangementet. Hvis man er interesseret i det, kan man kontakte studenterpræsterne.

Programmet for dagen:

Kl. 15 Velkomst i Studiecaféen med gløgg og æbleskiver. Studiecaféen ligger på adressen Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus C. Kl. 16 De, der har lyst, går sammen til julegudstjeneste i Møllevangskirken, de andre bliver og julehygger. Kl. 18 Traditionel dansk julemiddag Herefter danser vi om juletræ, synger julesange, åbner gaver og har en rigtig dejlig juleaften, indtil vi slutter ved midnatstid.

Information om juleaften for studerende

Det koster 100 kr. at deltage - det inkluderer traditionel dansk julemiddag og en julegave. Billetten kan købes på: https://billet.studenterhusaarhus.dk/events/27251-Christmas_eve_for_students_2016