DET SKER

tor, 08 okt 2015

Nye ungdomsbøger i oktober

"Jeg blogger dig væk" er en af de ungdomsbøger der udkommer på forlaget TURBINE i oktober

Jeg Blogger dig væk!

Julie er smuk, populær og god til at synge. Sammen med sit band skal hun optræde til skolefesten. Men pludselige begynder Julie at få onde e-mails, fornærmelser og trusler. Så dukker der en falsk profil af Julie op på nettet, hvor folk skriver, at hun er en snobbet kælling. Snart begynder klassekammerater og vildt fremmede mennesker at svine hende til. Julie er helt fortvivlet. Hvem står bag? Situationen tilspidses, da hun tvinges til at forlade bandet, og truslerne går over i vold ...

Jeg blogger dig væk! er en ungdomsroman om bagsiden af de sociale medier. Den handler om misundelse, mobning og forfølgelse. Hvem kan Julie stole på, og hvem står bag den falske profil og mobningen? Det er romanen om, hvordan en dum spøg på internettet kan udvikle sig og komme helt ud af kontrol. Bogen er skrevet tyske Agnes Hammer, der har læst tysk og filosofi. Derudover har hun i mange år arbejdet  med socialt udsatte unge og som antiaggressionstræner. Hun udgav sin første bog i år 2005.

Bogen udkommer den 8. oktober, pris kr. 249,95

None

None

Fortæl mig om kærligheden

Hvad bliver der tilbage af drømmene om et liv fuldt af glamour og berømmelse på verdens catwalks, når modelkarrieren lakker mod enden? En ubestemt længsel. Efter en plads i livet. Efter nogen, der venter på én. Sådan går det også Leni, der bliver sat sammen med Kennedy og Hannah i en lejlighed i Berlin af deres modelbureau. De tre klarer sig gennem tilværelsen med jobs ved overdådige fester, mens de klynger sig til minder om venner langt derfra. Men er det overhovedet muligt at vende tilbage til deres gamle liv? Og hvor venter kærligheden på Leni? Modelcasting og modebranchens skyggesider er kulisserne i denne smukke, bevægende og forløsende kærlighedshistorie. Forfatteren, Beate Teresa Hanika, har arbejdet som fotograf i modebranchen ii mange år, så bogens skildringer af modeverdenen er baseret på egne oplevelser.

Bogen udkommer den 9. oktober 2015, pris kr. 249,95

None

None

Tavs

"Hvorfor kom du ikke?" Marita stikker spørgsmålet skarpt ind i ham. Hvad skal man svare, når man ikke kan svare, at man ikke kan svare? Hvis Kai kunne svare, så var han kommet til klassefesten, og ingen ville have spurgt. "Esben spillede guitar, og Silje sang," siger Marita. "Det var bare så fint."          "Næh," siger Silje. "Vi havde næsten ikke øvet." "Jo," siger Marita. "Det var vildt godt, du skulle have hørt det, Kai, hvorfor kom du ikke?" Kai er den stille dreng i den mest larmende klasse på hele skolen. Alle hvisker og snakker og råber og griner hele tiden. Ingen forstår, hvorfor Kai er stille. "Hvorfor siger du ingenting?" spørger de. "Har du en hemmelighed?" En dag dukker Anja op, og hende kan Kai godt snakke med. Men da det viser sig, at Anja skal gå i Kais klasse, bliver det hele meget underligt. Norske Harald Nortun (f. 1972) debuterede med Røverskogen i 2006 og har siden skrevet en række roste børne- og ungdomsbøger.

Bogen udkommer dem 16. oktober 2015, pris kr. 269,95