DET SKER

man, 28 aug 2017

Den ultimative køkkenmaskine til studerende

Køkkenmaskiners pris og kvalitet hænger ofte sammen.

Når man er studerende, skal der som regel spares på udgifterne, og det betyder ofte et minimalistisk køkken med kun det mest basale udstyr. Med et par få, velvalgte investeringer kan du dog sagtens få et velfungerende køkken, som både sparer dig for tid og penge i det lange løb.

En multifunktionsmaskine klarer alle opgaver

Når det kniber med pladsen, skal du tænke i udstyr med flere funktioner. Det kan for eksempel være, at dine glas kan bruges til at servere flotte desserter i, og at dine køkkenredskaber kan løse flere opgaver. Derfor kan det være en rigtig god idé at investere i en multifunktionsmaskine, som kan løse mange specialopgaver i køkkenet. KitchenAid laver blandt andet foodprocessorer, som både kan hakke, snitte, rive, røre og piske, så den kan erstatte stort set alle andre køkkenmaskiner. Hvis du ikke har behov for sådan en maskine, kan du i stede vælge en stavblender, som både kommer med minihakker og piskeris. Minihakkeren er rigtig god til at hakke små mængder nødder, grøntsager og lignende, men dens evner som blender er som regel begrænsede. Derfor bør du på forhånd tænke grundigt over, hvad dit behov er, så du får købt den rigtige maskine.

Spar penge med en god køkkenmaskine

Hvis du vælger en foodprocessor, kan der være store besparelser at hente i dit madbudget. Du kan nemlig nemt lave store portioner mad, når maskinen gør det meste af arbejdet for dig. Brug den for eksempel til at snitte en stor bunke grøntsager, når du laver kødsovs, så du får en fyldig og sund sovs uden at skulle købe kød for en formue. Kødsovsen kan både bruges til pasta og lasagne, og den kan nemt gemmes i fryseren i mindre portioner. Du kan også bruge foodprocessoren til at røre en stor portion fars, så du har frikadeller til både aftensmad og madpakken, og de kan også nemt gemmes i fryseren. Du kan også lave billige bøffer af kidneybønner, ris og tomat, som er rigtig gode som burgerbøffer. Der findes tonsvis af opskrifter på nettet, og her er en foodprocessor næsten uundværlig. Hvis du har mod på at bage dit eget brød, kan du også få din foodprocessor til at hjælpe med det. Det er som regel langt billigere at bage selv, end at købe boller og franskbrød færdiglavet, så her kan du spare mange penge.

Køb god kvalitet og få mere for pengene

Når det kommer til køkkenmaskiner, skal du være opmærksom på, at pris og kvalitet ofte hænger sammen. De billige maskiner er tit mindre holdbare, og deres evner er heller ikke altid imponerende. Hvis du vil have en maskine, som for alvor letter din hverdag, skal du derfor som regel give omkring 3000-4000 kr. for en foodprocessor og 500-1000 kr. for en stavblender med ekstraudstyr. I første omgang kan det lyde af meget, men hellere bruge mange penge på en god maskine, som du bruger flere gange om ugen, end at spilde penge på en dårlig maskine, du aldrig får brugt. Det vigtigste med køkkenmaskiner er nemlig, at de er både nemme og effektive at bruge. Hvis du kan gøre arbejdet bedre og hurtigere i hånden, er maskinen spild af penge. Hvis du til gengæld køber en kvalitetsmaskine, er madlavningen klaret på den halve tid.
None

None