Festivalerne – Evaluated!

Festivalsæsonen er slut for i år. TJECKs benhårde og bagstive anmeldere fælder dommen over fem af de største.

Festivalsæsonen 2011 bar præg af dårligt vejr og mangel på de rigtigt store musiknavne i forhold til tidligere år. Det første er svært at gøre noget ved, men musikprogrammet kunne godt pimpes lidt op til næste år (den dummeflad er især rettet mod Skive og Roskilde!). Men fuck det. Vi er der jo nok alligevel også i 2012 … til stive svenskere, røvulækker leverpostej i skoldhedt, muggent telt og med absintdunken inden for rækkevidde. Yeah!

 

Roskilde Festival

Roskilde 11 var en blandet fornøjelse. Vejret var crap, musikprogrammet var heller ikke helt oppe at ringe – specielt ikke, hvis man som jeg er til det mere elektroniske. Dog ok performance af Canadas eneste fede eksportvare, Deadmau5, Yeah! Også dejligt syret visuelt og elektronisk show af videofænomenet Chris Cunningham. Og så er der jo altid point til Roskilde for de mange scener og aktiviteter, der giver lidt for (næsten) enhver smag.

Karakter Tre lunkne dåsebajere  

Drink Hvis Roskilde 2011 var en drink, var det en ren Fernet Branca. Man drikker det hvert år, fordi det er tradition, ikke nødvendigvis fordi det smager godt.

Bedste oplevelse Chris Cunninghams koncert på Arena – den mand er dejligt syg i låget. Blev helt opslugt af den trancede musik, de sære visuals (så rytmisk er patter aldrig blevet brugt før uden for Rio de Janeiro) og min egen promille.

Værste oplevelse Vejret

-Cube

 

Nibe Festival

Nibe Festival er kendetegnet ved fællesskab. Man føler sig som en del af én stor lejr med både publikum og musikere. Der er mange forskellige musikgenrer, og det hele er overskueligt.

Karakter Tre lunkne dåsebajere  

Drink Hvis Nibe 2011 var en drink, var det en gin og tonic. Bær, skov, bobler, fest og en hurtig massiv brandert.

Bedste oplevelse Regndans ved midnat til Aqua-koncert (miss wet T-shirt konkurrence)
Værste oplevelse Blev hevet ned af vagterne, da jeg dansede på bordene.

-Vibe Falkenberg

 

Vig Festival

Vig Festival var i år helt kanon! Masser af lækker musik, god stemning og rimelig ok vejr. Super faciliteter. Tænk at kunne gå på toilettet uden at stå i kø en halv time først, og samtidig møde et toilet, der ikke er smurt ind i brune sager. Godt blandet musik. Både store bands og mere ukendte navne. Selvom Vig Festival er meget præget af familiehygge, er der rigeligt mulighed for at gå amok når når de yngste og ældste festivalgængere er gået i seng.

Karakter Fem lunkne dåsebajere  

Drink Hvis Roskilde 2011 var en drink, var det en ren Fernet Branca. Man drikker det hvert år, fordi det er tradition, ikke nødvendigvis fordi det smager godt.

Bedste oplevelse Koncerten med Kato. Tusindvis af mennesker, som dansede for vildt til den fedeste musik ever. Sjældent har jeg oplevet så god stemning og fede rytmer!

Værste oplevelse At vågne op i et 50 grader varmt telt med smadret ryg og den værste hovedpine nogensinde (måske skulle man alligevel overveje en luksus campingvogn til næste år)

-Anne Katrine Falkenberg
-Rubina Huang Sonnberger
-Bjarke Sonnberger Brigsted
-Lærke Winther-Falkenberg
-Regina Maria Sonnberger

 

Skive Festival

På musikfronten var Skive Festival 2011 langt fra fordums storhed. Programmet skreg virkelig på et par store udenlandske navne. Sidste år optrådte blandt andre Green Day, Rammstein, White Lies og Gossip. Retfærdigvis skal det nævnes, at Tiësto i år lukkede den store scene lørdag, men uden at fornærme ham, er han vel stadig mere en klub- eller stadionkunstner end festivaltrækplaster. Stram op på musikken, Skive, så skal publikum nok vende tilbage.

Karakter Tre lunkne dåsebajere  

Drink Hvis Skive 2011 var en drink, var det en brandbil. Ikke ultracool, men den smager altid af gode minder år efter år.

Bedste oplevelse Da vores campingnaboer – to gæve århusianere – uden tøven sprang til for at hjælpe to sjællandske tøser med at stille telt op. Der var masser af stænger – men desværre ikke nogen, der passede til teltet. Kønt var det ikke, men det stod der!

Værste oplevelse For dårlig information angående placeringen af de forskellige billetluger. Vi fik os et par unødvendige traveture af en kilometers længde, da vi kom med vores campingoppakning. Bedre forhåndsinfo næste gang, tak.

-Julia Holm
-Mikkel Søndergaard

 

Skanderborg

Skanderborg Festival, eller rettere Smukfest, er jo festivalernes charmetrold. Skoven og stemningen gør, at føler man sig fortryllet og fanget i et eventyr. Der ligger roser ved foden af
træerne, og pigerne har blomster i håret. Kærligheden og optimismen blomstrer her. Musik i alle genrer, glade mennesker og fantastiske omgivelser. Hvad mere kan man ønske sig?

Karakter Fem lunkne dåsebajere  

Drink Hvis Skanderborg Festival var en drink, var det en: Long Island Iced Tea. Et mix af alt det bedste, som giver en berusende helhed.

Bedste oplevelse Vi fandt en kæmpe vibrator i form af en højtalerkasse. Vi var slet ikke til at få ned igen, det kriblede så dejligt.

Værste oplevelse Under morgenmaden gik en mand forbi os mens han trak den største huleboer ud af det ene næsebor.

-Vibe Falkenberg
-Lene Gram Skjoldager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.