FILM, TV & TEATER

tir, 23 feb 2016

Kameraet til din actionferie

GoPro HERO4 Session Pris: 1.709 kr.

Det er ikke lang tid siden, at jeg var på en måneds ferie i New Zealand, hvor jeg var ude at vandre, paraglide, svømme med delfiner og meget mere. Til dette eventyr af en rejse tog jeg GoPro HERO4 Session med, sådan at jeg kunne få optaget og dokumenteret alle de fantastiske oplevelser, som stod for døren.

Af:

Amir Amirian

Kameraet fylder utrolig lidt, og selv når den var monteret min selfie stang kunne jeg kunne sagtens have den i min lomme. Endvidere har det en ganske fin opløsning m.m., her 1080p60 video and 8MP billeder. For så vidt angår at filme, så synes jeg kameraet gør det umådelig godt. Filmen står skarpt, hvad end man drøner igennem luften i en faldskærm, svømmer efter delfiner eller vandre i bjergene. Det gode her er, at man enten påspænder kameraet på ens udstyr, ellers holder man den i hånden og peger den vej man vil filme. Det giver selvfølgelig lidt utryghed, da man reelt set ikke ved hvor og hvad man filmer. Kameraet har nemlig ingen skærm, der viser hvad man filmer. Man må blot stole på, at den filmer det korrekt. Dette gør dog også, at man ikke oplever ens ferie igennem en skærm, hvilket er dejligt. Alle kender det. Enten ser man ferien igennem ens iPhone eller spejlreflekskamera. Det er sådan noget jeg hader, da jeg gerne vil opleve tingene med mine egne øjne og ikke igennem skærmen. Med GoPro, så peger du bare den vej du gerne vil filme, og håber på det bedste. Billeder er dog en anden historie. Først og fremmest skal det pointeres, at den tager fine billeder. Dens store svaghed er dog, at man tager billeder i lapsemode, hvorfor den tager billeder hvert halve eller hele sekund. Man kan også indstille til mindre, men så kan man ende med rent ubrugelige billeder. For man får mange ustabile, sløret og skæve billeder. Det største problem er dog mængden af billeder, den tager. På få sekunder får man taget 57 billeder af den samme strand. Dette resulterede i 8000 billeder på en måned i mit tilfælde. Det er mange billeder at se igennem, og indtil videre har jeg set igennem 3000, af disse billeder og jeg har kun beholdt lidt over 100. LÆS OGSÅ: "3 fede vinter elektronikprodukter" Jeg har slettet en del billede, som jeg gerne ville beholde. Enten var de ikke skarpe nok ellers var de skæve. Jeg ikke nok tillid til at tage billeder med den en anden gang. Der tror jeg, at jeg vil holde mig til en iPhone eller spejlrefleks. Du kan tage enkelte billeder med kameraet, men så skal du koble den op på din iPhone og bruge app’en til at tage billeder gennem kameraet. Det er fint for enkelte billeder, men det er lidt for meget bøvl at rende rundt og tage billeder med kameraet, men med en iPhone som fjernbetjening. Det er ganske vidst ikke holdbart i længden.
None

None

Alt i alt er GoPro HERO4 Session fantastisk til at filme ens action oplevelser, men hvad angår billeder, så kan man ikke stole nok på den til at få alle ens oplevelser med. Endvidere giver den en utrolig meget efterarbejde mht. billede sortering.