FILM, TV & TEATER

tor, 19 nov 2015

Aarhus fejrer kroppen

Instruktør Anne Zacho Søgaard har sat stykket "På rejse i min krop" op på Borgerscenen Aarhus Teater, Stiklingen (Foto: Anna Marin Schram)

Teaterforestillingen "På rejse i min krop" er en fejring af kroppen, en kropsparade, en fest og et sørgetog med 10 østjyske kroppe. På rejse i min krop er den fjerde borgersceneforestilling på Aarhus Teater, der spiller frem til 19. december

“Jeg elsker min krop, fordi den kan blive ved med at holde mig ud”. Buller, 62 år og medvirkende. Kroppen gestikulerer, peger, griber fat, rødmer, smiler, græder, snubler, såres og ældes. Den er i en evig konflikt mellem på den ene side at være sårbar og hjemfalden til sygdom, banal med alle sine behov og begrænsninger og på den anden side at være et varmt muskelbundt, der rummer kilden til glæde og lykkerus.
None

None

PÅ REJSE I MIN KROP er en fysisk forestilling om kroppens mysterium. På scenen står 10 borgere i forskellige aldre og med vidt forskellige kroppe og forhold til den. Vi møder kvinden på 70, der som 40 årig fik diagnosen sclerose og med lige dele livskraft og sårbarhed vidner om et liv, hvor kroppen langsomt svækkes i evnen til at bevæge sig. Vi ser den unge fyr i starten af 20erne, der gennem teenage årene kæmpede mod sin seksualitet men oplevede en ny begyndelse, da han for to år siden ”sprang ud”. Vi kommer ind under huden på pigen på 16, der står midt i den vilde kropslige transformation mellem barn og ung kvinde. Fra denne position blotlægger hun den indre kamp mellem accept af kroppenog presset fra en ungdomskultur, hvor det slanke og veltrænede kropside al snublende let kan resultere i fx slankekure, der tager overhånd. Hver især er de 10 borgere på scenen meget forskellige, men med publikum deler de et fællesmenneskeligt vilkår. De befinder sig midt i overgange i livet - fra barndom til alderdom - og deres kroppe bliver til et fælles livshjul, vi alle tager del i.
None

None

Instruktør Anne Zacho Søgaard fortæller om valget af kroppen som tema:

” Vi er i dag fokuseret på kroppen som aldrig før.”

Anne Zacho Søgaard:

“Borgerscenen tager kroppen op, fordi der er sket så meget på den teknologiske front, og de forventninger, den unge generation har til kroppen i dag, har forandret sig meget de sidste 20 år. Netop muligheden for i Borgerscene-regi at kunne samle en storfamilie med kroppe fra 7 til 70 år og arbejde med kroppe, som afspejler forskellige liv og værdier, synes jeg er vigtigt for at starte en debat om kroppens stilling i vores samfund. Er det menneskeligt at være perfekt, eller er det perfekte menneskeligt?”

 

På rejse i min krop

Borgerscenen Aarhus Teater Stiklingen

14. november - 19. december 2015