FILM, TV & TEATER

ons, 28 okt 2015

Brian lever af at spille computer

Brian Ikast Sørensen er 34 år, familiefar og bosat i en mindre midtjysk provinsby. Han bliver genkendt på gaden, får dødstrusler på nettet og arbejder 70 timer om ugen til under en kontanthjælp. Alt sammen fordi han er gamer, youtuber og streamer under aliasset BrianFromDenmark.

Tekst: Rasmus Lund

Foto: Rasmus Lund og Christian Drastrup

Det hele begyndte for cirka fem år siden. Brian Ikast Sørensen havde spillet computer, siden han var lille, og han havde altid haft en veludviklet humoristisk sans og evne til at underholde andre. Pludselig slog det ham imidlertid, at vennerne jo faktisk ofte var begejstrede for hans verbale fjollerier, når de sad og spillede.

»Der var mange af mine venner, der sagde, at jeg var pissesjov, når vi talte over Skype, mens vi spillede. Og så kunne jeg ikke lade være med at tænke: Gad vide, om andre også synes, jeg er sjov.«

Derfor begyndte Brian Ikast Sørensen at optage sig selv, mens han spillede. Han lagde videoerne op på en Youtube-kanal og ventede spændt på folks reaktioner. I starten var der ikke mange, der så eller kommenterede på videoerne. Men efterhånden tog det fart, og pludselig var siden den på det tidspunkt mest subscribede danske gamer-kanal på Youtube.

None

None

Tjener penge på annoncer

Det var dog først for godt et år siden, at Brian fra Skive aka. BrianFromDenmark besluttede sig for at gøre hobbyen som gamer, streamer og youtuber til en levevej.

»På det tidspunkt blev jeg kontaktet af mange firmaer, der ville have deres produkter ind på min kanal,« forklarer han og påpeger, at der er et stort uudnyttet annoncemarked på Youtube og siden Twitch, hvor man kan se ham game.

»For nogle firmaer er det langt bedre at annoncere på Youtube og forskellige gaming-sider end at reklamere i tv. Der er mange rundt omkring i verden, som lever af at være youtubere og streamere – og som endda lever fedt af det,« siger Brian Ikast Sørensen.

Han henviser blandt andet til det svenske fænomen PewDiePie, hvis Youtube-kanal på et tidspunkt var den mest subscribede i verden. Selvom de i bund og grund laver det samme, mener Brian Ikast Sørensen dog ikke, at man direkte kan sammenligne ham med en type som PewDiePie.

»Han har en anden målgruppe end mig. Han har virkelig mange unge fans, mens jeg primært henvender mig til de 18-24-årige. Men der er da også teenagere, som følger med i, hvad jeg laver. Og det synes jeg også er sjovt,« siger Brian Ikast Sørensen med et smil.

Hårdt drømmejob

En anden forskel på PewDiePie og BrianFromDenmark er, at svenskeren tjener millioner om måneden, mens skibonitten ligger på lidt under en kontanthjælp. Og det på trods af, at han arbejder dobbelt så meget som mange andre.

»Lige nu har jeg en arbejdsuge på cirka 70 timer. Jeg har arbejdet på slagteri og i børnehaver og vuggestuer, men jeg har aldrig i mit liv arbejdet så hårdt, som jeg gør nu«.

Alligevel er Brian Ikast Sørensen ikke i tvivl om, at han har fundet sit drømmejob. Han har netop indgået nye samarbejdsaftaler med såvel sponsorer som andre gamere, og han er overbevist om, at lønnen nok skal stige på sigt.

Underligt at være kendt

Den 34-årige familiefar har det lidt mærkeligt med, at han både på nettet og på gaden er blevet en kendt figur. I starten gik det ham på, når hade-mails og sågar dødstrusler viste sig i indbakken. I dag tager han det ikke længere så tungt, og heldigvis er der 100 positive kommentarer for hver negativ.

Det er også lidt underligt at blive genkendt på gaden, synes han. Skive er en relativt lille by, hvor mange kender hinanden. Men også folk, som Brian Ikast Sørensen aldrig har mødt før, genkender ham.

BrianFromDenmark på nettet

Hvis du kunne tænke dig at opleve BrianFromDenmark i aktion, kan du finde ham på Youtube, hvor han har cirka 90.000 abonnenter, og Twitch.tv hvor han har cirka 50.000 følgere. Brian Ikast Sørensen spiller en lang række forskellige spil, og du kan være med til at bestemme, hvad han skal lave, når han arbejder. Hvis du er interesseret i at kontakte ham eller følge med i, hvad han foretager sig, kan du desuden skrive og holde dig opdateret på hans Facebook- og Instagram-profiler.