FILM, TV & TEATER

tor, 26 nov 2015

Danmarksturné og single fra Saybia

Med singlen ’Black Hole’ favner Saybia deres dystre side – og starter tour i Danmark

"Black Hole" var sangen, der fik Saybia til at genopstå. Nu udkommer den som single, samtidig med at bandet er vendt hjem fra udlandsturné og starter deres tour i Danmark.

Med singlen "Black Hole" retter Saybia fokus på en sang, der har fået særlig betydning for bandet: Det var nemlig den første, Søren Huss og Jeppe Langebek Knudsen skrev sangen, da de efter adskillige års pause undersøgte, om der stadig var en fælles kreativ kilde. Det var der. "Black Hole" blev klassisk fængende, musikalsk nysgerrig og lyrisk direkte og personlig. LYT HER

”Det er en ret simpel tekst om at stå ved siden af et menneske, som ikke kan løsrive sig fra et mørke. En kærlig opfordring til at tage ansvar. Den handler ikke om mig, men jeg kender det fra mig selv: Siden jeg var barn, har jeg haft en melankoli i mig, som kan være enormt vanedannende. Et trygt rum at træde ind i. Men man skal være opmærksom på, at man ikke lader det obstruere en masse gode og lyse timer,”

siger Søren Huss. Nummeret er ligesom resten af gruppens comebackalbum, "No Sound from the Outside", produceret af Michael Patterson, der var Grammy-nomineret for sit arbejde med Beck, og Nic Jodoin, der blandt andet har arbejdet med Black Rebel Motorcycle Club. LÆS OGSÅ: "Saybia albumdebuterer for anden gang" Sammen med en række af Saybias klassiske sange er ‘Black Hole’ på sætlisten ved den turné, gruppen netop har skudt i gang i Danmark – i kølvandet på en stribe udsolgte shows i udlandet.

”Det er en meget, meget speciel fornemmelse at spille igen. Vi har gjort os umage, og vi har, udover musikken, brugt meget energi på det visuelle til vores koncerter. Det er en ret vild tilstand, hvor publikum ikke ved ikke, hvor vi er, og vi heller ikke helt ved det. Det står meget åbent og vibrerende og kan få lov til at være musik nu og her, og det synes jeg er rigtig spændende,”

siger Søren Huss om turneen. "No Sound from the Outside", er gruppens første album i otte år og er blevet modtaget af blandt andet fem stjerner hos Gaffa og ordene: "No Sound From The Ouside" har bestemt været ventetiden værd”. Udover koncerter i udlandet, har man i efteråret kunne se Saybia optræde i Go’ Morgen Danmark, til Knæk Cancer-showet, og d.18 december spiller de til DR-showet "Julehilsen til Grønland". Albummet er nomineret til en Gaffa-pris i kategorien ’Årets Danske Rock-udgivelse’, og gruppen er nomineret til ’Hoved Prisen’ ved dette års Odense Live. Saybia blev dannet i Nyborg i 1993 og udgav tre ep’er, inden de debutererede med "The Second You Sleep" i 2002. Efterfølgende vandt bandet Danish Music Awards i kategorierne "Året danske album" og "Årets danske gruppe’, og Søren Huss vandt i kategorien "Årets danske sanger". Siden fulgte albummene "These Are the Days" (2004) og "Eyes on the Highway" (2007), og gruppen har i dag et samlet albumsalg på mere end 500.000. Tourplan 2016 se her