FILM, TV & TEATER

man, 19 sep 2016

Darling Don’t Dance er tilbage med ny single

Efter en pause på fire år er Darling Don't Dance tilbage med singlen ”Pediophobia”

Fire års søgen, en identitetskrise og tre venners sammenhold. Det er både inspirationen til - og essensen af - den nye single, ”Pediophobia” fra Darling Don’t Dance, som udkommer den 16. september på bandets eget nyopstartede pladeselskab Ultrasounds Records. Singlen markerer starten på et udgivelsesforløb.

LYT HER Darling Don’t Dance vender nu tilbage efter nogle år, hvor både den musikalske og processuelle retning er blevet vendt på hovedet. Det har givet bandet et bredere perspektiv, mere drive og ikke mindst meget mere at fortælle. Bandet dyrker fortsat det støjrockede univers som på den seneste plade City Ghosts (2012) domineret af fyldige guitarer, fremadstormende trommer og hjertefølt frustreret vokal, hvor referencer som Sonic Youth, The Breeders og P.J Harvey er uundgåelige. Men de nye sange søger også i retning af en mere rendyrket grunget stil, som naturligt henleder tankerne på Dinosaur Jr. og Veruca Salt.

Forsanger Julie Vestergaard Nissen fortæller om den nye sang

Vores nye single er essensen af den identitetskrise, jeg befandt mig i det første år efter, jeg var blevet mor. Den handler både om at gå fra at være barn til voksen, og fra at være et frit menneske til at blive berøvet sin frihed – men stadig stå til ansvar. Sangen handler også om de tabuer, som desværre stadig er forbundet med moderskab. Selve begrebet ”pediophobia” betyder ”fear of dolls”, og det begreb har vi så fortolket videre i retningen af angst for moderskab og dermed fundet det eksistentielle nulpunkt, som var nødvendigt at ramme, førend vi kunne skrive musik igen. Darling Don’t Dance er hverken bange for at dyrke dissonante støjflader eller fremhæve den gode melodi. Den nye single, ”Pediophobia”, udgives nu som det første nummer fra et kommende mini-album, som vil blive udgivet på bandets eget pladeselskab, Ultrasound Records, i starten af 2017. I forbindelse med pladeudgivelsen vil en kommende tour også blive offentliggjort. Grunge-hungrende danskere kan se frem til en større releasefest og koncert med Darling Don’t Dance, der vil blive annonceret senere på året. På CV’et har Darling Don’t Dance debutpladen, City Ghosts, fra 2012, mixet og mastereret af den amerikanske producer John Agnello og Greg Calbi. Soundvenue kaldte bl.a. pladen en ”Råstærk servering” og kvitterede med 5 stjerner. Også flere udenlandske medier bed mærke i pladen, bl.a. den engelske musikblog Just Music I like, der manifesterede: ”City Ghosts is here to grab your attention and boy does it do that.” I 2009 begik bandet EP’en, Bare Frames, der bl.a. indeholdt garage-rock hittet ”Wake Up Pity Stops”. Musiksiden Diskant.dk omtalte bl.a. EP’en som

”Medrivende, og man sidder tilbage og ønsker sig mere”

– selvsamme medie, der slog fast, at

”Darling Don’t Dance både har talentet, sangene og udstrålingen til at sætte sig varige spor”.