FILM, TV & TEATER

tor, 02 mar 2017

Derfor bør studerende have a-kasse

Er du som studerende medlem af en a-kasse er du sikret dagpenge når du afslutter uddannelsen

Studielivet er én af de bedste perioder i ens liv, og der er mange ting, som man skal tænke over og forholde sig til. Det er derfor heller ikke overraskende, at beslutninger om en a kasse falder i baggrunden hos mange studerende. Det er imidlertid en rigtig god idé at melde sig ind, allerede mens man er studerende.

Hvis du ikke allerede er medlem af en a-kasse, har vi derfor samlet 4 gode grunde til, hvorfor du snarest muligt skal melde dig ind i én.

Det er gratis

Den mest tiltalende grund til, at du skal melde dig ind er, at der ikke er nogen ulemper overhovedet. Så længe du er studerende, er det gratis at melde dig ind. Det er en vigtig faktor, når SUen kan være svær at få til at strække, for det er forståeligt, at man ikke ønsker flere udgifter. Mange studerende ved ikke, at a kasse og endog fagforening er gratis, og det er en skam. Der er nemlig masser af ting, som du kan bruge din a kasse til, mens du studerer.

Adgang til kurser

Som studerende og medlem af en a kasse, kan du få adgang til et væld af forskellige kurser, som er relevante for dig, din uddannelse og din fremtid. Disse kurser er blot et tilbud til dig, og der er ingen krav til, at du skal deltage i dem. Med andre ord kan du selv bestemme, om du vil bruge din tid på, men det kan være rart at få tilbuddet. Som tidligere nævnt er det gratis at være medlem af a kassen, og de gratis kurser er blot et frynsegode.

Mange frynsegoder

Når man taler om frynsegoder og a kasse, er det også vigtigt at nævne, at mange a kasser også har andre frynsegoder til deres medlemmer. Med en a kasse kan du eksempelvis opleve, at der er rabat på ufatteligt mange ting, ligesom du også kan opleve, at du får billigere entre til forskellige begivenheder. Disse frynsegoder varierer rigtig meget fra a kasse til a kasse, så hvis de er vigtige for dig, bør du selv sætte dig ned og undersøge dem. Du kan selv tage et kig på, hvad de forskellige a kasser tilbyder. Du behøver blot lave en hurtig søgning på a kasse studerende, og så kan du gå i gang med at sammenligne.

Sikre dagpenge ved afslutning af uddannelse

Den vigtigste grund til, at du skal være medlem af en a kasse som studerende er, at du er sikret dagpenge, når du afslutter din uddannelse. Lige nu føles det måske, som om det er langt ude i fremtiden, men det er vigtigt at have styr på. Mange studerende oplever, at de ikke er dagpengeberettigede, når de afslutter deres uddannelse, men du behøver ikke ende i den situation. Bare sørg for, at du melder dig ind i en a kasse allerede i dag. Som tidligere nævnt er der ingen ulemper, og hvis du er heldig, kommer du til at nyde godt af frynsegoderne. (Indlægget er sponsoreret)