FILM, TV & TEATER

fre, 04 mar 2016

Elektronisk pop fra den mørkeste vinter

Out of Black udgiver debutsinglen "Thinking of You" d. 4. marts

Out of Black skabte fundamentet for deres kommende debut-EP på fire måneder i en tilsneet gård på Lolland, og deres elektroniske pop-projekt er lige så melankolsk og magisk som et frossent vinterlandskab. Mød duoen Bo og Inat, der allerede har begejstret både musik-guruen (og Raveonettes-manager) Scott Cohen og britiske BBC.

Out Of Black’s debutsingle "Thinking of You" kredser om emner, som ensomhed og længsel. ”Teksten beskriver en person der folder sig ud i nattens mange fristelser men ender uforløst og alene i en længsel efter den eneste ene” fortæller duo’ens ene halvdel Bo. Sangen er bygget omkring et sample beat med en dybt ulmende og atmosfærisk synth, der ligger en dyster bund toppet med en kantet og hoppende synth melodi, der puster ekstra liv i beatet. Inat og Bo’s distinkte distortede vokaler glider ind og ud, og ender i et på én gang repetitivt og abstrakt inferno af melodisk guitarstøj. https://youtu.be/6cf_YXYu39A?t=2 At Out of Blacks musik har et mørkt skær er ikke overraskende, når man hører, hvordan musikken er blevet til.

”I vinteren 2013 lejede vi en gård på Lolland, som lå fuldstændigt isoleret”

fortæller Bo, og Inat tilføjer,

”Der var skudhuller i vejskiltene, og menneskene fra nabo-gårdende fortalte mig på et tidspunkt, at de ville skyde vores hund, hvis den løb ud på deres mark igen”.

Omgivelserne var fjendtlige, så duoen barrikaderede sig i en lade, som de omdannede til deres eget frirum.

”Vi indrettede studie i en kæmpestor lade, hvor vi også havde kameraer og røgmaskiner – det var vores kreative skanse,”

forklarer Inat.
None

None

Produceren og vokalisten Bo og sangerinden Inat har lavet musik sammen på kryds og tværs af forskellige projekter gennem flere år, men på mange måder har de altid været på vej mod Out of Black. For selvom Inat tidligere har turneret med et noise-projekt (og optrådt med medlemmer fra disco-drone bandet Distortion Girls og noiseroc-trioen Less Win) og Bo har forsøgt sig med diverse former for eksperimenterende elektronisk musik, har de to musikeres fælles projekt længe simret i baggrunden. Når man hører Out of Blacks isnende, men samtidig melodiske og forførende musik, er det ikke svært at forestille sig den totalt tilsneede gård midt ude på landet på Lolland. Resultatet er blevet en mørk og melodisk pop-udgivelse med en elektronisk kant. Den helt specielle lyd har Out of Black finpoleret og færdigproduceret over mange måneder og nu får resten af verden endelig lov til at høre deres debut-single "Thinking of You".