FILM, TV & TEATER

tor, 14 dec 2017

En afgørende måling for din sundhed

Badning øger fugtigheden i hjemmet betydeligt.

Luftfugtigheden er for høj i mange danske hjem. Alene ved at være til stede og have almindelige gøremål i huset som bad, tøjvask og madlavning afgiver en familie på fire 10-12 liter vand om dagen, som skal ud af huset, så ikke vægge og interiør suger den op.

Fugtmåling

Et for højt fugtniveau i dit hjem kan bl.a. resultere i dug på indersiden af vinduer og vægge, skimmelsvampeangreb og fysiske gener hos husets beboere, herunder kronisk hovedpine, træthed og en generel utilpashed når man opholder sig i hjemmet. Personer, navnligt børn, der vokser op i boliger med meget fugt har desuden større risiko for at udvikle astma. Derfor er det vigtigt at måle fugtigheden. Summit electronics har alt i proces instrumentering, og især fugtmåling er et af deres fokuspunkter, som hjælper måler fugtprocent i gulve, loft og vægge. Investér i et hygrometer, så du altid kan måle fugtigheden i dit hjem. Gør det til en vane at tjekke hygrometeret flere gange dagligt.
None

None

Serie RHP-E / N (Wall Mount) Fugtighed / Temperatur / Dugpunkt Transmitter er den mest alsidige rum sensor på markedet.

Det er dit eget ansvar at sørge for, at betingelserne for et sundt indeklima i dit hjem er optimale. Ved at indføre en række daglige rutiner, kan du selv sikre disse betingelser: •Luft ud jævnligt – gerne flere gange om dagen, særligt efter du eller andre af husets beboere har været i bad eller når I er stået op. •Aftør vinduer og vindueskarme der dugger til i løbet af natten. Gøres dette ikke, kan du opleve, at der dannes mug og skimmel i og omkring dine vinduer. •Undlad at tørre dit vasketøj indendørs. Om vinteren har du måske intet valg, men gør det evt. til en vane at tørre tøjet udendørs om foråret og om sommeren. •Lad være med at slukke for varmen i de rum I ikke bruger. En lav rumtemperatur og manglende udluftning i disse ubrugte rum er opskriften på fugt. Hvad bør fugtigheden være i boliger? •Den relative fugtighed bør ligge på 30-60 procent •Om sommeren bør den ligge under 60-65 procent •Om vinteren under 40-45 procent

Undgå byggefugt med fugtmåling

Byggefugt er årsag til mange fugtskader og dermed indeklimaplager i nye bygninger. Foruden indeklimaproblemer kan byggefugt også være årsag til direkte konstruktionssvigt, dvs. ødelagte konstruktioner. Der kan være mange andre årsager til, at der er fugtigt i boligen. Fugten kan fx skyldes: •En vandskade, fx oversvømmelse eller et sprunget vandrør. •Et utæt tag. •Utætte eller dårligt isolerede vinduer. •Dårligt isolerede vægge, som giver kondens på kolde overflader.
None

None

Serie- RHP Temperatur og luftfugtigheds Transmitter kombinerer spænding eller strøm output med en passiv temperatur termistor eller RTD udgang. Polymeren kapacitans fugtsensor påvirkes ikke ved kondensation, tåge, høj luftfugtighed eller forureninger.

Det giver godt mening med kontrollerende fugtmålinger i en byggeproces. I dag er der hårde krav til en stram byggeplan og en kort byggeproces, som betyder at byggeprojekter i dag giver færre muligheder for at byggematerialer kan stå og tørre ud af sig selv. Det er derfor meget vigtigt at sørge for, at byggematerialer er tørre ved monteringen.
None

None