FILM, TV & TEATER

tir, 29 maj 2018

Få mest muligt ud af pladsen i studieboligen

Med få kvadratmeter gælder det om at være kreativ i sin indretning.

Som studerende er plads typisk ikke det, man har mest af – ej heller penge. Ikke desto mindre er det bestemt muligt at indrette studieboligen på budget, så du får mest muligt ud af din SU og den begrænsede plads. I denne artikel får du en række råd, som sikrer, at din lejlighed står skarpt, og at du får mest muligt ud af dine kvadratmeter. Læs med her og find inspiration til den perfekte studiebolig

Kreativ opbevaring er alfa og omega

Med få kvadratmeter gælder det om at være kreativ for at 'spare' mest muligt på pladsen til alt det vigtige som tv’et, sofaen og sengen, der alle er 'need-to-have'. Er du, som studerende er flest, har du sikkert tonsvis af ting og sager, som fylder og optager unødvendigt meget plads, herunder fx sko og bøger. Disse kan du med fordel gemme af vejen i opbevaringskasser under sengen, så det ikke flyder i entréen. Alternativt kan du via vægophængte reoler bruge bøgerne aktivt som en del af indretningen. Du kan enten selv lave en håndfuld kvadratiske reoler i træ, som du hænger op på væggen og stiller dine bøger på, eller du kan smutte en tur forbi IKEA eller en anden møbelforretning. På denne måde får du mest muligt ud af pladsen, ligesom din studiebolig får et sofistikeret og praktisk udtryk.

Husk at bruge væggene

Det næste råd hænger på sin vis sammen med det forrige. Når kvadratmeterne er begrænsede, kan det nemlig være en rigtig god idé at tænke væggene ind som en større del af boligens samlede ind- og udtryk. Her er der nemlig ofte rigeligt med plads i modsætning til gulvet, hvor spisebord, lamper og andre genstande hurtigt kræver plads. Vil du gerne vise, hvem du er med din indretning, bør du således se væggene som butiksvinduet, der viser verden, hvad du står for. Både klassikere som plakater og billeder (se fx mere på www.muuce.dk) og andre vægophængte dekorationer kan være oplagte, hvis du har svært ved at finde plads andre steder. På denne måde undgår du også, at din studiebolig virker 'tom' med hvide, intetsigende vægge. Vær kreativ og udfold din personlighed på væggene.

Tænk det praktiske og funktionelle ind over alt

Mange studerende laver den fejl, at design vinder over funktionalitet, og det kan betyde, at du pludselig løber tør for kvadratmeter til de ting, du ikke kan leve uden. Netop af denne grund er det vigtigt, at du tænker det praktiske og funktionelle element ind i alt, du vælger at dedikere kvadratmeter til. Har du eksempelvis brug for den stueplante, der ganske vist er flot, men som egentlig ikke har nogen funktion i hjemmet, hvis det betyder, at du ikke kan have en lampe samme sted? Hvis pladsen i din studiebolig i forvejen er trang, er det ærgerligt at begrænse sig selv yderligere med ting, som ikke har nogen praktisk funktion. Forsøg således at vælge ting og interiør, der kombinerer begge dele, så du ikke går på kompromis med hverken design eller funktionalitet.
None

None