FILM, TV & TEATER

ons, 25 nov 2009

Fed, federe, Fedde

TJECK tog en sludder med superproducer og dj Fedde Le Grand. (Fra TJECK, juni 2009)  Han er manden bag kæmpehit’ene ”Put Your Hands up for Detroit” og ”Let Me Think About It”- featuring Ida Corr. Han har desuden produceret for blandt andre Will I. Am og Madonna.  

Fra den danske musikscene har du arbejdet sammen med Ida Corr og Camille Jones. Hvorfor lige de to?

For det første har de begge nogle fantastiske stemmer, der passer perfekt sammen med min lyd. Og så er der god kemi mellem os, og det tror jeg er vigtigt at holde fast i, når man arbejder sammen med andre kunstnere. Deres stemmer passer til mine beats og er en stor inspiration for mig, når jeg laver nye numre.

I forhold til landets størrelse kommer der utroligt mange store dance-navne fra Holland. Hvorfor?

Jeg tror, det er noget i vandet… Nej, seriøst, vores dance-scene i Holland har været god i lang tid. Og nu ser man så mange hollandske kunstnere, der er opvokset med dance, som bringer lyden hjemmefra ud til andre lande. Og så arbejder vi altid hårdt på at få det optimale ud af enhver mulighed. Derfor ser du fyre som Tiësto og Armin van Buuren, der konstant skubber grænserne for, hvad en ”normal” klubevent er.

Måtte du arbejde hårdt for din succes – var det en konstant kamp for at få pladeselskaberne til at satse på dig?

Ja! Det var derfor, vi lavede Flamingo Recordings. Jeg og mine to kolleger Funkerman og Raf Jansen lavede en form for musik, som de eksisterende pladeselskaber ikke elskede lige så højt, som vi gjorde. Så vi besluttede os for at gøre noget ved det selv. Siden da har vi arbejdet hårdt på at bygge selskabet op. Det er lykkedes, og nu er det de forskellige labels, der kommer til os, i stedet for omvendt!

Mange mennesker laver elektronisk musik i dag på grund af nem adgang til programmer som FL Studio. Men der er ikke så mange, der får succes. Hvad er forskellen på dig og dem?

Jeg tror, det er en kombination af talent og hårdt arbejde. Du kan være et aldrig så stort musikalsk talent, men hvis du ikke fokuserer og skubber dig selv, står du bare tilbage med et potentiale, og det er ikke det samme som succes. Omvendt kan du arbejde 24/7, men hvis du ikke har talentet, sker der bare ikke noget. Og du har ret, konkurrencen er hård, så det er ikke let, selv hvis du er musikalsk.

Du er nu kommet op i producer-verdenens superliga og har dit eget pladselskab. Men hånden på hjertet: Er det ikke sjovere at lave et Fedde Le Grand-nummer fra bunden end at producere for andre og høre andre menneskers indsendte numre?

Jeg elsker at kreere min egen musik. Det er det, der er essensen af ”Output”: 12 tracks af min egen musik, baseret på mine musikalske inspirationer – og hårdt arbejde. Men det er også fedt at arbejde kreativt med det, andre har skabt, som man gør i et remix. Altså, at tage noget, der er færdigt, brække det i stykker og så sætte det sammen igen på en ny måde.

Hvem bliver du inspireret af musikalsk?

Min største inspiration er George Clinton fra P-Funk. Jeg har elsket hans musik, så længe jeg kan huske.  

Fedde Le Grand

 Født: 7. september 1977 i Utrecht, Holland.  

Yndlingssang:

 Moloko – The Time Is Now  

Yndlings-musiker/sanger:

 Der er mange. James Brown/Justin Timberlake/Roisin Murphy  

Yndlingsfilm:

 En verden udenfor  

Yndlingsskuespiller:

 Edward Norton  

Yndlingsfodboldhold:

 Ajax Amsterdam  

Yndlingsklub/diskotek som optrædende:

 Sankeys, Manchester  

Verdens mest sexede kvinde er:

 Megan Fox  

Jeg er bange for:

 Min kæreste, efter jeg har svaret på forrige spørgsmål

af Erik Christian Larsen

    >>BOKSRUBRIK<<Output i Aalborg   ”Output” er ligesom ”Sensation”, der gæstede København i 2008, en verdensomspændende dance event.   Aalborg kan se frem til et syv timer langt gigantshow med et stjernespækket line-up bestående af navne som Fedde Le Grand, Rune RK, Ida Corr og Camille Jones. Men der er også en særlig gestus til de lokale. Aalborgs egen DJ Noir er blevet tilføjet til line-uppet. Den unge stjerne blev kåret til ”Årets Danske Upfront DJ ” ved dette års Danish Deejay Awards.   Ouput løber af stabelen 4. september i Gigantium, Aalborg. Se mere på feddelegrand.dk