FILM, TV & TEATER

ons, 06 aug 2014

Hits med Hunden i Vejle

Snoop var skæv som forventet, men leverede en udmærket hip hop-fest i Vejle Musikteater mandag aften

Tekst: Oda Hustad Foto: Anders M Teibel   Snoop Dogg, Snoop Doggy Dogg, Snoop Lion, Snoopzilla eller bare Snoop? Hvis kært barn har mange navne, er Snoop et meget kært barn. Det er kun lykkedes få rappere at skabe et lige så stort og holdbart navn for sig selv som den hundelignende og hashrygende mand, der nu er inde i det 23. år af sin karriere. Og den selvtitulerede Doggfather har noget af en karriere på bagen. Udover at være en af hovedaktørerne indenfor hip hoppens West Coast-stil, har manden blandt meget andet lavet autotunede dansehits med David Guetta og under navnet Snoop Lion udgivet en reggaeplade – som reinkarnationen af ingen ringere end reggaekongen Bob Marley. Til trods for Snoops nylige konvertering til reggaen, opererede han i sit gode, gamle hundeformat under rappernavnet Snoop Dogg, da han med hjerteformede solbriller, bøllehat og guldbelagt mikrofon indtog Vejle Musikteater mandag aften. Og publikum, som kom fra København så vel som den truckede ende af Jylland, fik serveret en parade fra Doggfaderens omfattende bagkatalog. Der var noget for enhver smag – alt fra hip hop-klassikeren ”Who Am I (What’s My Name)” til det nyere og overdrevent autotunede David Guetta-samarbejde ”Sweat”.  

Skæv hund og animerede røve

Snoop havde ikke det mest grænsesprængende energiniveau, man kan opleve på en scene. Det kan man nok heller ikke forvente af en, der har røget så meget sjov tobak i sit liv. Publikum havde til gengæld en fest og dansede, hoppede og sang med nærmest hele koncerten igennem. Der var minimalt med snak imellem numrene og dermed fuld fokus på musikken. Med andre ord; ikke så meget pis. Selv om Snoops soleklare yndlingsføde, weed, var koncertens gennemgående tema, gav han også lige et musikalsk shoutout til sine afdøde homies Nate Dogg, Notorious B.I.G og 2pac. Der var endda tid til at køre tempoet ned og dedikere én til damerne med hittet ”I Wanna Fuck You” i selskab med Akons omkvæd på anlægget. Og kærligheden til kvindekroppens ædle dele var for alvor i fokus under monsterhittet ”Drop It Like It’s Hot”, hvor baggrundsskærmen pludseligt blev domineret af en animeret mama, hvis overdimensionerede, animerede røv rystede ud over det intime koncertlokale.
None

None

Gamle hits skaber fest

Efter knapt en times indsyn i Snoops musikalske karriere, samt en halvhjertet performance af Joan Jetts-nummeret ”I Love Rock’n’Roll” hvor han kompenserede med sine akavede, men elskværdige dansemoves, vandrede Snoop af scenen med budskabet ”Smoke weed, mothafuckas!”. Hvis der ikke var tale om Doggfaderen selv, ville man helt sikkert ønske sig, at koncerten havde været lidt mere end en opsummering af værtens hitkatalog. Men nu er Snoops hitkatalog jo så stærk, at det nærmest bare laver en fest i sig selv. Og 1500 smilende, svedige publikummere ved koncertens ende vidnede om, at det havde været en god hip hop-fest.  

Vi giver 4 ud af 6 mulige stjerner