FILM, TV & TEATER

tor, 26 mar 2015

Norsk elektropop med intens indpakning

Norske Susanne Sundfør gav koncert i Pumpehuset

Susanne Sundfør leverede en kort og kraftfuld koncertoplevelse, da hun gæstede  i København torsdag aften

Anmeldt af Oda Hustad

None

None

Norske Susanne Sundfør har høj status i hjemlandet, hvor hun er kendt og elsket for sine særegne popmelodier og eksperimentelle arrangementer, som ofte kombinerer symfoniorkestrer med elektroniske beats. Sangfuglens særegne stemme er noget, man lige skal vende sig til. Men når man har lært at lytte til den, er det svært ikke at blive fanget af Susanne Sundførs kraftfulde popunivers. I disse dage er nordmanden aktuel med albummet Ten Love Songs. Pladen er noget mere poppet end hendes tidligere udgivelser, men Susanne Sundfør holder fast i det personlige, eksperimentelle popudtryk, som hun tidligere er blevet kendt for. Sangeren har stadig en hang til det melankolske, og med fokus på kærlighedens svære og smertefulde sider bevæger albummet sig langt væk fra popklicheerne.

Et helstøbt koncertshow

Forventningerne var høje inden torsdagens udsolgte koncert i Pumpehuset, for Susanne Sundfør er kendt for at levere kvalitet. Det ivrige københavnske publikum fik opvarmning af den norske, elektroniske indiegruppe Apothek, som leverede noget introvert, men vellydende optræden inden aftenens hovedattraktion kom på scenen. Og Susanne Sundfør meldte sin ankomst med et brag. Koncerten åbnede med hittet It’s All Gone Tomorrow, en skøn kombination af fængende popmelodi og tungt, elektronisk arrangement. Den norske popartist understøttede musikken med et massivt lysshow, som serverede publikum en helstøbt og kraftfuld oplevelse fra start til slut. Numre som White Foxes og Fade Away var blandt koncertens højdepunkter fra sangerindens omfattende bakkatalog, der nu tæller hele fem solide studiealbums og samarbejder med bands som Röyksopp og M83.

Stoppede på toppen

Kombinationen af det imponerende lysshow og Susanne Sundførs massive elektroniske univers kunne til tider virke lidt overvældende. Heldigvis gav hun nogle pusterum undervejs, blandt andet i form af en mere stille fremførelse af nummeret Memorial. Men torsdag aften i Pumpehuset var for det meste en intens koncertoplevelse, som sluttede af med to ekstranumre og alsang til hittet Delirious fra sit seneste album. Koncerten nåede kun at dække en lille del af Susanne Sundførs store bakkatalog, hvilket gjorde at koncerten virkede en smule kort. Til gengæld ved sangerinden at stoppe når stemningen er på sit allerhøjeste og i stedet for at overfodre sit publikum, serverede hun en kompakt koncertoplevelse. Det gav en trang til at opleve mere af hende, når hun i fremtiden gæster Danmark.