FILM, TV & TEATER

tor, 19 jan 2017

Prioriter ansvarlighed i det nye år

Pas på mobilen og spar den dyre reperation
E

t nyt år er startet, og du har mulighed for at starte op på ansvarlig vis og undgå for mange ubehagelige overraskelser i 2017. Her er nogle tips til at undgå, at det hele går op i hat og briller.

Pas på din krop

Mange kan godt frygte lægebesøget - især hvis man skal undersøges for sexsygdomme, synes mange, at det kan være utrolig akavet og pinligt på trods af, at lægen er vant til disse former for undersøgelser. Klamydia er en af de helt store synder, som de fleste har frygtet at være blevet smittet med, hvis man ikke lige fik taget sig sammen til at spørge ”har du et kondom?” aftenen før. Nogle får kun få eller ingen symptomer, hvis de er blevet smittet, og det kan derfor være svært at bedømme, om man rent faktisk har klamydia eller ej. De fleste prøver derfor efterfølgende at overbevise sig selv om, at de sikkert ikke er blevet smittet, for hvad er chancen lige? Det er dog ikke noget, man kan komme udenom. Hvis man er i tvivl, er det vigtigt at blive tjekket og ikke konstant udskyde opkaldet til lægen – både for din egen og andres skyld. Heldigvis er der mulighed for at blive tjekket og samtidigt undgå det pinlige lægebesøg. Med en klamydiatest, du kan tage derhjemme, kan du lige så snart, du er i tvivl teste dig selv. Det er jo ikke altid, man lige kan forudse, hvornår man står i netop den situation, og det kan derfor være utrolig smart at have en test liggende i tilfælde af, at situationen skulle opstå lige pludseligt. Testen er en nem mulighed for at beskytte din krop bedst muligt!

Beskyt telefonen

Det er ikke kun din krop, du skal passe på i det nye år. Mobilen er for mange utrolig vigtig at have på sig hele tiden, og den bruges flere gange hver evig eneste dag til alt fra sms til søgninger og underholdning. De fleste vil endda have utrolig svært ved at undvære deres telefon bare en enkelt dag - så hvorfor ikke beskytte din telefon bedst og sørge for, den holder så længe som muligt? En reparation af mobilen kan hurtigt løbe op, men heldigvis er det slet ikke lige så dyrt at gøre sig nogle foranstaltninger til at starte med og på den måde undgå skader på mobilen. Ved at investere i mobiltilbehør kan du passe på din telefon uden at skulle være overpåpasselig og bange for at bruge den. Det kan eksempelvis være et panserglas eller et godt cover, der kan redde dig for dyre regninger for telefonen i fremtiden.

Hav et sikkerhedsnet for din fremtid

Mange unge studerer og arbejder hårdt under deres uddannelse for at stå bedst muligt, når de kommer ud på den anden side, hvor andre allerede er i gang med et fuldtidsjob. Men som alle ved, er der er ingen garanti for ens fremtid, og det kan være svært at forudse, hvad der venter en. Det kan derfor være essentielt at sørge for, at man har et sikkerhedsnet under sig i tilfælde af, at alt ikke skulle gå som håbet. En a-kasse er ikke noget, alle prioriterer, men lige så snart man er færdiguddannet og ikke fået et job eller bliver fyret fra sit nuværende arbejde, kan det være det, der hjælper en videre jobmæssigt via rådgivning men også rent økonomisk. Det kan dog være lidt af en jungle at finde den rette a-kasse, der passer til en. Det gælder om at undersøge de forskellige alternativer og se, hvad der matcher ens uddannelse og interesser - hvis man eksempelvis er under en lang uddannelse, er magistrenes a-kasse en god a-kasse at vælge. Selvom januar godt kan være en hård måned rent økonomisk, da vi lige har overstået juletiden og nytår, er det en god mulighed at investere i disse ting og starte det nye år på sikrest vis for at undgå uforudsete udgifter og situationer. Der er altså ingen undskyldning for at udskyde det mere, så det er bare om at rive plasteret af såret og prioritere disse vigtige elementer, som på længere sigt kan spare dig for en masse penge og ubehag.