FILM, TV & TEATER

tor, 07 dec 2017

Roskilde Festival donerer over 1 million kroner til julehjælp

Fonden Projekt UDENFOR er en af de organisationer der modtager penge til julehjælp fra Roskilde Festivalen.

Organisationer som Røde Kors Asyl, Landsforeningen Unge For Ligeværd, Fonden Projekt UDENFOR og Turning Tables er blandt modtagerne af i alt 1.140.000 kroner fra Foreningen Roskilde Festival. Pengene skal bruges på arrangementer, der med afsæt i julens traditioner samler børn og unge på tværs af de kulturelle skel

. Foreningen Roskilde Festival udlodder hvert år hele sit økonomiske overskud ubeskåret til almennyttige og kulturelle formål, og her i december støtter festivalen en række organisationer, der arbejder aktivt med at skabe bedre livsvilkår for socialt udsatte. Derfor modtager 11 forskellige organisationer i Danmark i alt 1.140.000 kroner, og pengene går især til arrangementer, der samler børn og unge på tværs af de kulturelle skel midt i juletiden. Blandt modtagerne er Røde Kors Asyl, der anvender deres andel af donationen til at skabe glæde og fællesskab med afsæt i julens traditioner i form af familiejulefester på en række asylcentre med gaver til børnene. Derudover vil fritidstilbuddet Unge for Ligeværd invitere frivillige og medlemmer på Tivolitur, og Fonden Projekt UDENFOR arrangerer julefest for unge hjemløse. Projekt Q-Værk arrangerer en oplevelsesrig og netværksskabende nytårskur for kriseramte kvinder og deres børn, mens NGO'en Turning Tables indbyder asylansøgere og deres naboer til et julegæstebud på Børnecenter Gribskov med fællesspisning og musik. Frivillige fra Roskilde Festival støtter desuden organisationerne med gaveindpakning og praktiske opgaver, så julearrangementerne i højere grad kan handle om netop fællesskabet og hyggen for organisationerne selv. Formand for Foreningen Roskilde Festivals bestyrelse, Steen Jørgensen, siger om donationerne: "Vi er jo selv en almennyttighed festival med et stærkt fællesskab, så vi lægger stor vægt på, at overskuddet fra Roskilde Festival bakker op om foreninger, der skaber tætte fællesskaber og relationer mellem børn og unge. Uanset om man fejrer julen eller ej, så er den en kærkommen anledning til at mødes på tværs af vores forskelle i hverdagen, hvilket kun kan være til gavn for alle."

I alt donerer festivalen 1.140.000 kroner til disse 11 organisationer:

DFUNK - Dansk Flygtningehjælp Ungdom Røde Kors Asyl Turning Tables Landsforeningen Unge for Ligeværd Projekt Q-værk Fonden Projekt UDENFOR Broen Danmark Børnenes Kontor (Roskilde) Frelsens Hær (Roskilde) Juleaften i Konventhuset (Roskilde) Mødrehjælpen (Roskilde) Roskilde Festival skabes af frivillige ildsjæle og er 100 % non-profit. Alt overskud doneres til kulturelle og velgørende formål, og siden begyndelsen i 1970'erne har Roskilde Festival genereret over 320 millioner kroner til udlodning.