FILM, TV & TEATER

tir, 26 aug 2014

Snart færdiguddannet – Hvad skal der ske?

Som studerende er der mange ting at holde styr på. Den konstante dårlige samvittighed over ikke at have læst nok, den økonomiske situation som nok aldrig kommer til at se helt fornuftig ud, og usikkerheden i forhold til hvad fremtiden bringer når tiden som studerende er slut. Her er en liste over ting som er essentielle at huske på, når du nærmer dig afslutningen af dit studie.

Jobsøgning

Selvom du ikke er færdiguddannet endnu, kan du sagtens så småt påbegynde din jobsøgning. Arbejd målrettet på et godt CV, som demonstrerer dine kompetencer. Studierelevant arbejde, udlands- og praktikophold bliver en del af det indtryk, din fremtidige arbejdsgiver får af dig. Følg også gerne aktivt med på diverse jobportaler, og se hvilke kompetencer eventuelle fremtidige arbejdsgivere søger.

Sociale Medier

For mange virksomheder er et skarpt CV et must. Det sociale medie LinkedIn giver dig mulighed for at have en professionel profil med dit CV liggende online, således at det er tilgængeligt for alle. Når virksomheder ansætter deres medarbejdere, har de ofte en finger på pulsen i forhold til, hvad der foregår på LinkedIn. Når du er færdiguddannet er det desuden en god idé at sørge for, at din fremtidige arbejdsgiver ikke skræmmes væk af fuldebilleder på Facebook. Ryd op i din Facebook-profil, og lad din profil fremstå professionelt.

Gratis a-kasse

Som studerende kan du kvit og frit melde dig ind i en a-kasse. En af de vigtigste grunde til som studerende at melde sig ind i en a-kasse er, at de fleste a-kasser giver dig ret til dagpenge, når du afslutter dit studie.

FTF-A

er en af disse a-kasser. FTF-A tilbyder dig desuden hjælp til at skrive et skarpt CV og en levende ansøgning samt personlig sparring, når du skal søge job eller praktikplads.