FILM, TV & TEATER

ons, 23 aug 2017

Sportshovedtelefoner, der udgør det bedste kompromis

Urbanears Stadion. Pris:799

Disse sportshøretelefoner er ganske fine. De sidder rigtig godt i ørene, og de er behagelige at have på. Endvidere skal man ikke frygte, at de ryger ud af ørene under løbeturen eller nede i fitnesscenteret. De sidder godt rundt om øret, og går rundt om baghovedet. Det gode ved dem er, at ledningen samtidig er en fjeder, og dermed sidder de godt til hovedet.

None

None

Jeg synes de har et fedt design. Selvom store dele af designet er plastik og gummi, så ser det godt ud, og det ligner kvalitet. Stadion er endvidere udstyret med en fjernbetjening, således man kan styre ens musik uden at tage telefonen op ad lommen. Dette sker på stykket, der klæber sig op ad baghovedet, hvorfor det godt kan kræve lidt tilvænning. Det er dog kun tre knapper og derfor ikke et problem. Hvad angår lyden så følger stadion godt med, når man sammenligner med dens konkurrenter. Lydbilledet mangler en del, hvilket er dens store akilleshæl. Dog har den en dejlig klar lyd og dens bas er okay, om end den kunne være bedre. Lyden er ganske fin, men kan forbedres. Hovedtelefonerne lukker en del udefrakommende lyd ind, men det er ret godt, da det skal være muligt at høre trafikken når man løber.   Hvis jeg skal sammenligne dem med de andre gode hovedtelefoner på markedet, så har den bedre lyd end JBL Reflect Contour, men sidder ikke helt lige så godt fast, på trods af disse sidder rigtig godt fast. Sammenlignet med Plantronics BackBeat Fit, så sidder disse en smule bedre fast, hvilket skyldes fjedren i ledningen, og lydmæssigt er de lige gode, men har hver deres svagheder. BackBeat Fit har et større lydbilleder, men er ikke lige så klar i lyden som Stadion. Hvis jeg skal sammenligne dem med Jaybird Freedom og X3, så sidder stadion bedre fast, og har ikke Jaybirds fjernbetjening som hopper op og ned under løbeturen, hvilket kan være ret irriterende. Stadion har dog langt fra lige så god lyd som Jaybird. Stadion er dermed et par sportshovedtelefoner, der er det bedste kompromis. Hvis man derimod ikke vil gå på kompromis med lyden. så bør man vælge Jaybird Freedom, og hvis man skal have dem, der sidder bedst i ørene så bør man tage JBL Reflect Contour.
None

None

 

Urbanears Hellas Pris: 999 kr. (fundet til 714 kr. via pricerunner)

Urbanears laver nogle fede designs når det kommer til deres hovedtelefoner, og Hellas er ingen undtagelse. Mit par er grå og orange, hvilket gør dem ret funky. De er endvidere meget behagelige at have på, og jeg kan have dem på mange timer ad gangen uden, at de gnaver. De sidder godt fast på hovedet, hvilket er vigtigt, da disse nok gør sig bedst som sportshovedtelefoner. Højre ørekop har en touch-fjernbetjening, hvormed den ikke har knapper, men alt styres ved at swipe op og ned, eller til siderne.
None

None

Det fedeste er dog, at stoffet om hovedbøjlen og ørepuderne kan klikkes af og vaskes i maskinen derhjemme. Dermed bliver disse de mest egnede sportshovedtelefoner, der ikke er in-ear. Lyden er ganske habil, og er af samme kvalitet som Stadion. Den er mangler lidt af lydbilledet. Den har en okay bas, men jeg savner noget punch og dybde. Det gode er dog, at lyden er meget klar. Disse hovedtelefoner ville jeg alene vælge, hvis jeg primært skal bruge dem i sport sammenhæng. Hertil er de helt fantastiske og den bedste on-ear jeg har hørt i dens kategori, da dens lyd er ganske habil, og dens puder og stof kan vaskes. Hvis man derimod primært skal bruge nogle udenfor sportssammenhæng, så ville jeg styre udenom disse og i stedet vælge AKG Y50 BT eller Plantronics BackBeat Sense, hvis vi skal blive i prisklassen.
None

None