FILM, TV & TEATER

tor, 26 jan 2017

Unge iværksættere gør op med ubrugte gavekort

GiftCardGo består af Theodor Bendix Gosden, 22 år, Rasmus von Syberg, 30 år og Niklas Stokkebro Gundlev, 25 år

GiftCardGo er den første app til digital opbevaring af gavekort, så de altid er i lommen frem for skuffen. App’en er samtidig en handelsplads, hvor gavekort til en reduceret pris skifter hænder på få sekunder. 22-årige Theodor Bendix Gosden fik ideen, da han så på stregkoder bag kassen i Føtex. Formålet med GiftCardGo er, at de mange ubrugte gavekort bliver brugt.

Hvert år bliver gavekort for mange penge ikke indløst i Danmark. I 2012 kom Deloitte frem til, at tallet var 400 millioner, men det kan være meget højere. Theodor Bendix Gosden var 21 år og sad ved kassen i Føtex, da han blev bekendt med det enorme spild. Han besluttede at gøre noget ved problemet og fandt inspiration i stregkoderne på butikkens varer og flaskeboner. De samme stregkoder finder man nemlig på de fleste gavekort i dag. Gør man stregkoden digital, så den kan være i en app, er det meget lettere at få gavekortene brugt eller solgt, tænkte han. Sammen med vennerne, Rasmus og Niklas, begyndte han at udvikle en app til formålet og i dag, halvandet år efter, lanceres GiftCardGo. Nu kan forbrugere opbevare gavekort digitalt og endnu vigtigere; de kan let sælge det digitale gavekort videre til en reduceret pris. GiftCardGo fungerer sådan, at stregkoden eller kortnummer på det fysiske gavekort scannes med mobilen og digitaliseres i app’en. Det medfører to væsentlige funktioner for ejeren af gavekortet. Den ene funktion er opbevaring. Gavekortet er gemt på app’en frem for at ligge derhjemme i skuffen. Forbrugerne har det altid på sig i digital form, så de kan hive det frem, hvis de får brug for det. Den anden funktion er markedsdelen. Gavekortet kan sættes til salg digitalt til en lavere pris end værdien, og det er ganske let at handle. Køber finder et relevant gavekort, betaler via MobilePay og får stregkoden ned på mobilen med det samme, som så kan scannes ved kassen.
None

None

Theodor Bendix Gosden.

“Du står i supermarkedet med varer i kurven for 500 kroner. Mens du venter i køen, tjekker du app'en og ser, at der er et gavekort på 500 kroner til butikken til salg for 350 kroner. Du køber gavekortet via MobilePay, du får det ind på mobilen med det samme, og når du kommer frem til kassen, scanner kasseassistenten stregkoden. Det er GiftCardGo

”, siger Theodor Bendix Gosden. En undersøgelse fra Forbrugerrådet Tænk fra 2011 viser, at flertallet af forbrugerne faktisk bruger flere penge i forretningen end gavekortets værdi. GiftCardGo kommer dermed også butikkerne til gode. GiftCardGo vandt i 2015 en Venture Cup - en konkurrence for start up-virksomheder afholdt af universiteterne i Danmark - med rådgivning til 300.000 kroner samt en tilsvarende DTU startup booster pack til en værdi af 30.000 kroner. Ud over Theodor Bendix Gosden består teamet af to programmører, der også er medejere. Den ene kender Theodor fra tiden i Føtex. Drengene holder til hos CBS på Frederiksberg, hvor de er tildelt en gratis kontorplads. Alle deler den samme drøm: Når GiftCardGo er etableret i Danmark, så skal app’en udbredes til andre lande og blive den første verdensomspændende platform for køb og salg af gavekort. GiftCardGo og forbrugersikkerhed GiftCardGo verificerer brugere og stregkoder for at undgå falske profiler og gavekort. Ved køb af gavekort tilbageholdes pengene i 7 dage. Det betyder, at køber har tid til at indberette, hvis svindel har fundet sted, og dermed få sine penge retur. Selvom sælger må vente lidt på sine penge, så kan køber bruge gavekortet med det samme.

Om GiftCardGo

GiftCardGo gør det nemt at få brugt eller solgt gamle gavekort. GiftCardGo er en app, der digitaliserer fysiske gavekort, så forbrugerne derefter kan sælge dem nemt og hurtigt videre til andre forbrugere. App’en hentes via App Store, den er gratis og registrerer regulære gavekort og medlemskort. .GiftCardGo består af tre personer: - Theodor Bendix Gosden, 22 år, iværksætter og ejer. - Rasmus von Syberg, 30 år, programmør og medejer. - Niklas Stokkebro Gundlev, 25 år, programmør og medejer. Desuden har GiftCardGo en investor i ryggen, der i første omgang leverer kapital til opstart. Teamet holder til i midlertidige lokaler hos Copenhagen School of Entrepreneurship på CBS.