Hver morgen efter morgenmaden er der morgensamling. Her starter eleverne med en sang fra Højskolesangbogen.

Fotodagbog: En dag på højskole

Hvert år vælger næsten 10.000 unge danskere at bruge et halvt år på en højskole. Men hvad er det egentlig for en hverdag, de siger ja til, når de tager afsted? Vi har besøgt Grundtvigs Højskole på Sjælland for at være fluen på væggen på en helt almindelig onsdag

Foto: Anton Lindemann Moesgaard

Tekst: Anton Lindemann Moesgaard & Marie Enevoldsen

 

 

anton 3383 (640x426)

Morgensamlingen består af 15 minutters foredrag eller fortælling, som en elev, lærer eller en udefra står for. Her fortæller Dipesh Khadgi fra projektet Suntala Ghar, hvordan det er at være frivillig underviser i Nepal.

Efter morgensamlingen starter dagens undervisning. Her fra faget maleri, hvor lærer Kræsten Byskov fortæller og viser eksempler.

anton 3468 (640x426)

I faget forfatterværksted skriver man nye tekster fra gang til gang og bruger timerne på læsning og diskussion af hinandens tekster.

anton3505 (640x426)

Frokost. Hver laver køkkenpersonalet mad, som serveres på buffetborde. Til frokost er der salater, pålæg og oftest også en enkelt varm ret som tærte eller lignende. Som det gælder for alle måltider – også frokosten – slutter de med fælles beskeder til eleverne.

Opvasken tager jo ikke sig selv. Det er derfor en del af elevernes daglige gøremål. Tjansen går på skift. så alle får vasket lige meget op, og det går heldigvis hurtigt med industriopvaskemaskiner og høj musik.

anton3594 (640x426)

Når man bord på en højskole er der altid mennesker omkring en. Heldigvis kan man altid trække sig lidt tilbage på sit værelse og slappe af. Her kan man også pynte op og gøre det hjemligt, som man vil. På Grundtvigs Højskole er der både enkelt- og dobbeltværelser.

anton3606 (426x640)

Når der er pauser i skoleskemaet, bruger flere af eleverne deres tid i opholdsstuen, hvor de bl.a. spiller spil og læser avis.

anton3647 (640x426)

I faget Kreativ musik og lyd arbejder eleverne med sammenspil såvel som solo. Der arbejdes med processen at skrive musik. En stor del af tiden bliver brugt på at spille sine sange for de andre på holdet.

anton3718 (640x426)

Eleverne på Grundtvigs Højskole laver også podcast.

anton3723 (640x426)

Det sociale er i fokus – ikke mindst på hyggelige hverdagsaftener i opholdsstuen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.