Hvilken gave kan jeg give en studerende?

Hvis du skal købe en gave til en studerende, så er det – med garanti – svært at vælge, hvis ikke du har fået fremsendt en meget udførlig oversigt over ønsker. Ønsker du derimod at gå uden om ønskelisten, fordi det er for nemt, så skal du være indstillet på, at du kan komme til at lede i et godt stykke tid – særligt fordi der er meget at vælge mellem.

Der er mange ting, der har relevans i denne sammenhæng. Det skal f.eks. gøres klart, at der er stor forskel på hvad, du har af muligheder, hvis dit budget er på 1.000 kr. sammenlignet med 150 kr. Derfor er det også en god idé, at du på forhånd har en idé om hvor meget, du ønsker at spendere på den respektive gave, da det kan afgrænse udvalget.

Når du skal købe en gave til en studerende, hvad end det er en pige eller en dreng, så er det meget vigtigt, at det er noget, der bliver gjort med henblik på det kendskab, du har til vedkommende. Du skal selvfølgelig ikke bare købe en vilkårlig gave, men du bør derimod fokusere på at finde noget, du tænker vil ramme plet hos netop ham eller hende.

 

Hvad tiltaler den person, der skal have gaven?

Det er markant nemmere for dig at finde en gave til en studerende, hvis du har kendskab til hvad, han eller hun har af interesser og deslige. Det kan f.eks. være, at du skal give en pige med stor interesse for smykker en gave, hvorfor det i et sådant tilfælde vil være oplagt at besøge www.pilgrim.dk, for at finde en halskæde, et armbånd eller noget tredje.

 

Det kan også være, at du i stedet skal til fødselsdag, studentergilde eller andet hos en dreng, der har en særlig interesse for kasketter, biler, IT, ure eller noget helt femte. Des mere viden, du har om ham eller hende, der skal have din gave, des nemmere bliver det også for dig at finde frem til lige netop dén gave, der kommer til at ramme plet.

Er det for vanskeligt, så er det naturligvis også muligt at give ham eller hende noget, der er brugbart i forbindelse med at skulle flytte hjemmefra. Det udelukker dog ikke de studerende, der allerede er flyttet hjemmefra, da de med garanti også vil sætte pris på nyt til boligen. Det kan f.eks. være en akryldug som du kan se her.

 

Den bedste gave er ikke nødvendigvis den dyreste

Det bør gøres klart, at den bedste gave, du kan give til en studerende ikke nødvendigvis er den dyreste. Det bør desuden også gøres klart, at det i mange tilfælde kan være en god idé, at du tænker i en mere praktisk retning, da det er sjældent, at studerende har et ønske om, at bruge deres egne midler på ting, der er ikke er synderligt spændende.

Derfor kan det være en god idé med ting til boligen, et års gratis transport med et Rejsekort eller noget helt tredje. Det er sådanne ting, der i høj grad vil komme til at glæde en studerende.

2 comments

  1. Når jeg giver gaver til familiemedlemmer som er studerende, går jeg gerne sammen med andre familiemedlemmer således at der er råd til en lidt større gave. Det er sandt, at det ikke nødvendigvis er de dyre gaver der er de bedste, men jeg gør meget ud af at købe noget ‘lækkert’ som kan give lidt kvalitet til den studerende, fordi de sjældent har mulighed for at købe sådanne ting selv.

    • Dog har jeg da også rigtig god erfaring med at give gavekort til supermarked – som eksempelvis netto eller andet. Det plejer at falde i rigtig god jord 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.