SEXBREVKASSE

man, 05 sep 2016

Juicepresser til brunch, drinks eller udrensning af kroppen

Juicemaster, SJ-150A, Wilfa. Pris: 897 kr. (set på pricerunner)

Brunch eller morgenmad i weekenden er intet uden juice. Hertil er forkælelsen større når juicen er friskpresset, eftersom smagen rammer en med et smil. En juicer kan dog bruges til mere end blot morgenmad i weekenden.

Af:

Amir Amirian

En juicepresser er simpelthen en forkælelse af en anden verden. Frugtens nektar kan ikke indtages på en mere fantastisk måde end via dens gyldne dråber. Jeg har leget med Wilfas bud på, hvordan en juicepresser skal fungere. En lørdag morgen stod jeg op og tog ca. 15 appelsiner ud af køleskabet. Jeg skar skallen af og derefter appelsinen i stykker, der kunne komme igennem halsen på juicepresseren. Indenfor kort tid stod jeg med en liter morgenfrisk appelsinjuice. Et utrolig godt resultat. Jeg mærkede nemlig på frugtkødet, som presseren skød ud i den anden ende, og her var ikke meget fugt tilbage. Herefter fik maskinen samme tur med æbler, hvilket havde et lige så godt resultat. Det gode ved æbler er, at man ikke behøver at skralde dem. Bemærk, at hvis man ikke renser kernehuset ud, så kan juicen have en bismag af marcipan. Dette har jeg dog intet imod. Endvidere fik maskinen en tur med en omgang multifrugt. LÆS OGSÅ: "Nyt fra Wilfa – Perfekt til en omgang morgenmad" Det er dog en anden snak med hårde grønsager. Jeg prøvede at juice gulerødder, hvor resultatet bliver godt, men jeg må indrømme, at maskinen spyttede kødet lidt for hurtigt ud. Jeg smed dig alt kødet ned igennem kværnen igen og derefter fik jeg væsentlig mere juice ud af gulerødderne. Bemærk hvis man laver multifrugtjuice, så smid de bløde frugter/grønsager i først og de hårde til sidste. Dermed tvinger du maskinen til at bearbejde de hårde grønsager i længere tid. Juicepressen kan bedst af alt kaldes en juicekværn, fordi den kværner nemlig frugten eller grønsagerne. Derved adskiller den saften fra kødet. Sammenlignet med andre maskiner jeg har set, så synes jeg dette er den bedste måde at gøre det på. Mine forældre ejer en juicemaskine fra Philips, som hakker frugten for derefter at sortere saft fra kød. Det resulterer i at juicen bliver dækket af en masse skum og gør juicen direkte uappetitlig at se på. Jeg har også brugt juiceren til andet end brunch og morgenmad. Jeg holdte en fest for nogle uger siden, hvor jeg skulle presse en masse citroner og lime til drinks. Faktisk 18 citroner til Whisky Sour og 40 lime til Frozen Margarita. Det gad jeg ikke gøre i hånden og derfor røg det i maskinen til et fantastisk resultat. Det gør jeg gerne igen. Derudover har jeg brugt maskinen til når jeg skal have saft til sorbet is. Endvidere så er diverse juicekur blevet populær igen, og her er maskinen også ideel til at lave helsejuice, såsom gulerod-, broccoli-, spinatjuice med et hint af ingefær.
None

None

Det skal bemærkes, at for hver gang beholderen er fyldt op, så bør man skille maskinen ad for at skylde filteret i maskinen. Baggrunden for dette er, at frugtkødet sidder fast heri, og til sidst vil saften blot hobe sig op i maskinen. Maskinen er ultra let at rengøre. Det er blot at skille den ad og derefter giver alt sig selv. Til maskinen medfølger der en glimrende opskriftsamling, og der er endvidere sider til, at man kan skrive sine egne opskrifter ned. Jeg kan bestemt anbefale denne maskine, og jeg glæder mig allerede til at presse den næste omgang juice. Husk at du kan anvende kødet fra frugter og grønsager i brød eller kager. Der er ingen grund til madspild.