Kampen om top-6 i ny Superligasæson – her vores bud

I den nye superligasæson vil skulle findes tre nedrykkere. Det i sig selv, gør det en smule farligere at være med i den tunge ende af tabellen. Men en god sæsonstart kan betyde meget med slutspilsstrukturen. En plads i top-6 er på ingen måde gratis, eller let at få fat på, men baseret på de sidste par sæsoner, er der hård kamp om alle pladser efter top-2, som ventes at blive indtaget af FCK og FCM igen i år. Men allerede fra 3. pladsen og ned, vil der være rift om hver enkelt placering. Så hvem sniger sig med?

Tæt kamp om top-6 i sidste sæson

Sidste år bestod de sidste fire pladser af OB, Brøndby, Esbjerg og FC Nordsjælland. Men for pokker hvor var det tæt! Blot seks point skilte OB på 3. Pladsen fra Randers på 8. Pladsen, da de første 26 runder var overstået. Et enkelt Esbjerg-mål mod Vejle blev, som TV2 skriver, altafgørende. Hvis det bliver lige så tæt i år, så kan det blive svært at spå om. Alt imens OB sikrede sig en plads i slutspillet før runde 26, var hverken Brøndby, Esbjerg eller Nordsjælland sikre, alt imens Randers og Aab havde alle muligheder.

Hvordan ser det ud i den nye sæson?

I denne sæson er det, naturligvis, svært at spå om det igen. Man kan blot se på odds hos fx Unibet, hvor tæt kampen om top-6 placeringerne ventes at blive, da der, ud over Fc København, FC Midjylland, Brøndby, er 5 andre hold der ligger tæt på hinanden i odds omkring at komme i top-6.

Et bud herfra er, at Brøndby, trods en slingrende defensiv, får styr nok på sagerne under Niels Frederiksen til at gå relativt komfortabelt ind i top-6, uden at skulle ud i altafgørende sidste-rundes-opgør. OB har haft en hård start på sæsonen med blandt andet FCK og Brøndby i de tre første kampe, begge blev tabt, men begge blot med ét mål, på udebane. Spillemæssigt har der været pil op, så vi tror OB også tager turen i top-6. FCN har en tendens til, at miste spillere. Skov Olsen er i Bologna, og Victor Nilsson er i FCK, men det kan ikke udelukkes, at de igen-igen finder løsninger. Carsten V. Jensen er væk som sportschef, men talentarbejdet er intakt, og umiddelbart tror vi, det kan være nok for FCN’s unge drenge, når top-6 skal sikres. Dette efterlader en enkelt plads. Den går i vores regnestykke til AaB.

En blandet start på sæsonen har budt på både op- og nedture. Men med al respekt for de øvrige hold, virker SønderjyskE som det eneste hold, der umiddelbart kan true over 26 kampe. Tom van Weert er kommet godt i gang, hvilket han også udtrykte glæde over til TV3 Sport, og kan man holde på Lucas Andersen, kan det blive tungen på vægtskålen, der holder Randers, AGF, Horsens og andre med top-6 ambitioner væk fra topplaceringerne.

Transfervinduet er stadig åbent, så alt kan ske. Men ovenstående er vores bud på holdende i top-6. Nogle af dem er der større sikkerhed omkring end andre, men spændende skal det nok blive, i en lang og krævende Superligasæson.

Sponsoreret indhold

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.