KROP & SIND

fre, 13 nov 2009

15 henvendelser om dagen

Kirtsen Raffel Hermansen er formand for foreningen Børn og Unge i Voldsramte Familier. De får 15 henvendelser om dagen fra piger, der har fået tæsk af kæresten.

Er kærestevold et problem i vækst?

Det er vanskeligt at svare på. Der er flere henvendelser end tidligere, men jeg vurderer, at det er, fordi emnet er mindre tabu end tidligere. Der er færre, der føler sig flove over, at de har været udsat for vold, og derfor tør flere fortælle om det. Beginja fik tæsk af kæresten. Læs hendes historie her.

Er der nogle områder, hvor kærestevold er mere udbredt end andre steder?

Nej. De henvendelser, vi får, kommer fra alle steder i landet. Der kommer breve fra både Greve, Nørrebro, Gentofte og Vedbæk.

Hvad gør I, når I får en henvendelse om kærestevold?

Vi giver råd til, hvordan man kommer videre, og fortæller om, hvad man ikke skal acceptere i et parforhold. Vi kigger også på, om det er så alvorligt, at der skal tages fat i de sociale myndigheder.

Hvad kunne et godt råd være?

Man skal ikke være flov over det, der er sket. Man skal bryde tabuet og snakke om det, for eksempel med ens venner. Og så skal man huske, at ”vold” er hver gang, der sker noget mod ens krop, som man ikke vil acceptere. Kroppen er det eneste, du ejer 100 procent i denne verden. Læs om Børn og Unge i Voldsramte Familiers brevkasse her.

Af Erik Christian Larsen