KROP & SIND

tor, 10 aug 2017

5 bands, der er et must på Haven

Bon Iver, Fall Creek Wisconsin, August, 2010. ..Photo by D.L. Anderson

Danmarks nyeste festival bliver skudt i gang i morgen, og vi på TJECK glæder os som små børn. Vi dækker festivalen for dig, så du kan se hvad der sker på festivalen der fusionere gourmet mad, specialbygget øl og musik. Du skal ikke snydes for bandanbefalinger fra vores faste musikanmelder.

Anbefalinger af: Musikanmelder Amir Amirian

 

Bon Iver

Hvis du igennem de sidste 10 år har boet under en sten og ikke kender dette navn, så har du lidt travlt med at blive up-to-date med Bon Iver. I 2008 udgav han et af mine ynglings albums til dato, nemlig

For Emma, Forever Ago.

Det er et sublimt album, og i min optik hører den til på top 100 albums nogensinde lavet. Justin Vernon havde ellers sagt, at Bon Iver var død, da projektet var blevet for stort. I 2016 kom han dog ud med 22, A Million, og det fik 6 stjerner af undertegnet. Hvis du er på Haven, så er det musikalsk blasfemi at udeblive fra denne oplevelse.  
None

None

Band of Horses

Det er mindre end et halvt år siden, at Band of Horses gæstede Danmark i DRs Koncertsal. Her gav undertegnet bandet 5 stjerner, og indledte anmeldelsen med ”

Det er ved at være en sjældenhed, at musikere er så veloplagte når de står på scenen som Band of Horses var i DR Byen

.

Jeg glæder mig meget til at se dem igen, og særligt høre Ben Bridwells smukke stemme. Det var skønt at se den glæde bandet havde ved at spille for det danske publikum, og jeg kan kun håbe Ben & Co. levere en lige så god oplevelse for åben himmel.  
None

None

Iggy Pop

Det er vildt at tænke på manden er 70 år gammel, og stadig kører på som var han i midt tyverne. Han udgav sit første album med The Stooges i 1969, og siden da har han vedligeholdt hans solokarriere parallelt med bandets. Sidste år gæstede han Northside i eget navn, og anmelderne skamroste hans præstation. De udråbte ham til kongen! Jeg glæder mig til at se den levende rock-legende, da det bliver første gang jeg får lov til at høre

Passenger

live.  
None

None

Lisa Hannigan

Den irske sangerinde Lisa Hannigan har en fantastisk smuk stemme, og på mange måder minder hun, hendes musik og hendes univers mig om Agnes Obel. Hun startede i sin tid med Damian Rice, men velfortjent gik hun solo i 2007, og siden da har hun velsignet denne verden med skøn musik. Jeg glæder mig til at læne mig tilbage med en fadøl i hånden og blive opslugt af musikken.  
None

None

Feist

I 2007 udgav Feist

1234,

og den tog verden med storm. Canadieren er dog meget mere end den ene single, og hun passer perfekt ind i den genre, som Haven har rettet sig imod. Jeg glæder mig personligt, og selvom det kun bliver en time i hendes selskab, så er jeg sikker på det bliver en god time med vidunderlig indie-pop.