KROP & SIND

tor, 30 nov 2017

Til bagekursus med Teddy Varimixer

I dag var jeg til bagekursus i Timm Vladimirs køkken, hvor jeg skal prøve røremaskinen Teddy Varimixer. Teddy har igennem de sidste 102 år lavet professionelle røremaskiner til bagerier, restauranter og pizzeriaer. I 2001 lavede de Varimixer, som er deres mindste udgave af deres røremaskiner og som egentlig var tiltænkt professionelle brugere. Nu er Teddy også begyndt at markedsføre sig imod forbrugeren, og jeg fik lov til at lege med maskinen en lille times tid.

 

Teddy Varimixer

Pris: 6.999.- kr.   Tænk har udkåret denne maskine som den bedste i test. Jeg har desværre ikke haft mulighed for at læse Tænks beskrivelse af maskinen, men nu har jeg selv fået lov til at prøve kræfter med maskinen. Til et bagekursus i Timm Vladimirs køkken havde Teddy inviteret TJECK forbi til en kort test. Jeg var så heldig, at jeg fik lov til at bage med Teddy’s direktør Jan Zimmermann.
None

None

Design

Jeg synes at maskinen er rigtig pæn. Den har et meget industrielt design, der er meget maskulint. Det er tydeligt, at Varimixer er udviklet til professionelle, da det giver sig til udtryk ved hele designet. Hele designet er gennemtænkt, og det er nemt at holde maskinen ren. Der er ikke nogle revner eller huller, hvor dej kan trænge ind og gøre maskinen klam. Endvidere er maskinen lavet af flade og lange overflader, sådan man nemt kan rengøre den. Endvidere er dejkrogen, spaden og piskeriset lavet af rustfri stål, hvilket gør den tåler maskine opvask. Det samme gælder skålen. Endvidere er skålen lavet uden håndtag, hvilket igen er tiltænkt de professionelle brugere, da disse har flere skåle og man derfor kan stable skålene i skabet. Der medfølger også låg til, således man bare kan smide skålen i køleskabet, hvis dejen skal koldhæve eller farsen skal holdes kold indtil man laver frikadeller.

Funktionalitet

Jeg har som sagt kun fået lov til at teste maskinen i 1 time, hvorfor jeg ikke har gennemtestet den. Derimod kan det betragtes som, at jeg har fået en introduktion. Teddy Varimixer har en ydeevne på 500 watt. Det lyder måske ikke af meget, men man skal ikke lade sig narre af dette. Den er stærk, og den er bumstærk. Jeg fik lov til at lave en bolledej på 2,6 kg, hvilket er en stor dej. Varimixer kunne sagtens følge med, og havde der været mere plads i skålen tror jeg godt jeg kunne hælde mere i. I slutningen, når dejen er ved at være æltet færdigt, så dansede maskinen en lille smule på bordet ved fuld kraft, men det er slet ikke nødvendigt at køre på fuld kraft (trin 5), men derimod er mellem kraft mere end rigeligt (trin 3). På trin 3 og 4 stod Varimix helt stille, og jeg kunne trygt forlade den uden at frygte den væltede. Mit indtryk af maskinen er, at den klart er bedre end Kitchen Aids og OBH Nordicas røremaskiner. Hvorvidt den er bedre end Kenwoods topserie, så er dette uvist, da jeg ikke har testet Teddy nok af til, at jeg tør at udtale mig om dette.
None

None

Tilbehør

Det er ikke rigtig muligt at få tilbehør til denne maskine, og derfor er det ”kun” en røremaskine, dog en meget god røremaskine. Den hvide maskine har dog kraftudtag, hvor man kan koble en kødhakker på.

Konklusion

Det er en virkelig dyr maskine, men det er samtidig en maskine som er kvalitet. Dermed skal den ikke skiftes ud efter nogle år. Faktisk sagde direktøren Jan Zimmermann, at maskinen gerne skulle holde en 10-20 år. Jeg fik et rigtig godt indtryk af maskinen. Det er tydeligt at den er lavet til professionel brug, hvilket er fantastisk. Dermed betyder det, at forbrugeren får det bedste. Teddy har ikke sparet her!