KROP & SIND

tor, 03 sep 2015

En mentor giver lyst til læring

»Min mentor var med til at give mig motivationen tilbage.«

Det seneste år har 10.000 danske familier fået privat lektiehjælp fra MentorDanmarks 2.000 mentorer. MentorDanmarks hemmelighed er ikke kun fagligt dygtige mentorer, men at de inspirerer lyst til læring

 

Af Anders Herfelt Jensen

  »Min mentor var med til at give mig motivationen tilbage,« fortæller Alexander, der fik privat lektiehjælp fra MentorDanmark. Interessen for at få lektiehjælp er rigtig stor. Det hænger blandt andet sammen med den skræddersyede lektiehjælp. Den er baseret på undervisning der matcher den enkelte elevs læringsstil. Lektiehjælpen er fleksibel og foregår hjemme hos eleven i vante rammer.

Fik motivationen tilbage

Alexander ville gerne på en erhvervsuddannelse, men havde ikke fået de adgangsgivende karakterer. Motivation for skolen var forsvundet, så familien ringede til MentorDanmark for at høre hvad de kunne tilbyde. De sendte en mentor ud, og hende og Alexander klingede fuldstændig. Så hun kom engang om ugen, og inden eksamen kom hun to gange om ugen. Alexander fik motivationen og selvtilliden tilbage på grund af den private lektiehjælp. »Han bestod eksamen med UG, og det havde han ikke klaret uden mentor,« beretter hans mor.

Stor interesse for mentorer

MentorDanmark oplever større og større interesse fra familier, og de ønsker at give deres børn et fagligt løft og få dem til at genfinde glæden ved læring. »Folkeskolen har historisk set altid undervist efter en og samme måde. En lærer kan selvsagt ikke tilpasse undervisningen til 28 forskellige elever, eller bruge særligt meget tid til hver enkelt elev. Det betyder at mange børn taber terræn fordi de lærer bedst med helt andre metoder,« fortæller Teis Tøgern Jensen fra MentorDanmark.

Mentorerne er topstuderende

Mentorerne er ikke bare undervisere som man kender det fra skolen. Mentorerne er unge topstuderende som eleven kan spejle sig i. Det handler nemlig ikke bare om at blive løftet fagligt, men om at give eleven motivationen til skolen igen. Alle MentorDanmarks mentorer har været igennem en screeningsproces, inden de får mulighed for at undervise. Og hele processen er kvalitetssikret af Marius Larsen, der selv er skoleleder: »Mentorerne er fagligt dygtige og engagerede unge.«