KROP & SIND

ons, 22 maj 2019

Få billig tandlæge som studerende

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Tandlægerne ved Storkespringet og kan indeholde sponsorerede links.  Der er desværre rigtig mange studerende, der ikke prioriterer at gå til tandlæge. Det er synd og skam, for dine tænders sundhed er mindst lige så vigtig som resten af din krops sundhed. Bliver problemer med tænder og tandkød ikke opdaget i tide, kan det dels komme til at give store smerter og dels komme til at koste rigtig mange penge.  Der er således flere fordele ved jævnligt at gå til tandlæge – også som studerende. Bliver et hul for eksempel opdaget i opløbet, vil du typisk kunne bekæmpe det frem for at behandle det. Det er naturligvis en enorm fordel, da du derved slipper for tandpine og desuden kan spare mange penge. Også tandkødsbetændelse kan typisk opdages tidligt af en tandlæge, og det er ligeledes ønskværdigt. Kort og godt bør du altså begynde at prioritere dine tandlægebesøg. 

Find en tandlæge med studierabat

Grunden til, at mange danskere ikke prioriterer at gå til tandlæge, er naturligvis, at det koster penge. I modsætning til den almindelige praktiserende læge, som du gratis kan besøge, skal du selv betale for din tandlæge. Det er en tilbagevendende politisk diskussion, om det bør forblive sådan, men ikke desto mindre er systemet i skrivende stund indrettet på denne måde.  For at gøre det nemmere for især unge at komme til tandlæge, er der i dag flere tandlæger, der er begyndt at tilbyde tandlæge studierabat. Lige så vel som du kan få studierabat på mange andre ting, kan du således billigere komme til tandlæge, hvis blot du kan fremvise et gyldigt studiekort. Det er en håndsrækning til de mange studerende, hvis SU-budget ofte er temmelig stramt. Desuden har tandlægerne naturligvis en forhåbning om, at de unge bliver ved med at være kunder efter endt studie også. Det er altså en fordel for alle parter med en sådan ordning. 

Få tilskud til tandlæge som studerende

Du kan eksempelvis besøge Tandlægerne ved Storkespringvandet, hvis du er bosat i hovedstaden og gerne vil have en tandlæge, der tilbyder studierabat. Ud over at du kan finde en tandlæge med studierabat, er det også muligt at få diverse tilskud til tandlæge. På den måde kan det blive endnu billigere for dig som studerende at holde styr på dine bisser og dit tandkød. Har du en sygeforsikring, er det desuden som regel muligt at få tilskud til diverse tandlægebesøg. Typisk vil du kunne få dækket store dele af udgifterne til et almindeligt tandeftersyn, og derudover kan du også få dækket dele af større behandlinger. Det kan i høj grad gøre det nemmere at få råd til eksempelvis at få lavet en rodbehandling eller få revet en tand ud. Selvom det fortsat koster lidt, hjælper forsikringen og studierabatten på det, og pengene er godt givet ud, da du trods alt skal have dine tænder mange år endnu.