KROP & SIND

man, 18 jun 2018

Northside har gjort det igen, igen!

Tidligere OASIS frontmand. Liam Gallagher, fik arrangeret festivalens største fællessang.

For en uge siden slog Northside dørene op, for den niende udgave af festivalen. Det blev den varmeste, tørreste og flotteste festival i Northsides historie, hvor vejret stod i stor kontrast til sidste års festival.

Skribent: Nicky Hartmann

Foto: Anders M. Teibel – @kunstig_kunst

Ikke mindst på det musikalske, hvor NS18 måske havde de fedeste navne på plakaten i længere tid. For bare at nævne en lille håndfuld navne, de 35.000 gæster kunne se frem til - Björk, Beck, Queens of the Stone Age, N.E.R.D, frontmanden fra Oasis – Liam Gallagher, Dizzy Mizz Lizzy og sidst, men ikke mindst, hvorfor ikke slutte af med en kæmpe finale med Nik og Jay, der fik det hele til at koge over.

Torsdag

Torsdag lige over middag, slår Northside dørene op for første dag. Der gik ikke lang tid før, vi fik de første navne på scenerne D/troit og Findlay. Tidlig aften fyrer Gilli/Kesi op for den vildeste fest. Der bliver danset, sunget, krammet og kastet med en oppustelig gris. Efter koncerten trækker gæsterne ned mod et af hovednavne for aftenen – Nemlig den legendariske rapper Mike D, der var en af medlemmer fra hiphop-trioen Beastie Boys. Der var lagt op til den helt store fest, med en ordentlig omgang rap-nostalgi. Desværre kom festen aldrig helt op at stå under Mike D. Der var måske en forventning om, at vi nu skulle høre alle Beastie Boys hits, men det var ikke tilfældet. Der kom få sange, hvor Mike D rappede ind over musikken, resten af koncerten bestod af et rent DJ-set, hvor Mike D tilsyneladende, var en af de eneste der havde en kæmpe fest. Sidste nummer var måske det de fleste havde ventet på og måske ikke kunne gå derfra uden, var Beastie Boys kæmpe hittet ”Intergalactic”, der virkelig kunne sætte gang i publikum. Aftenens sidste store hovednavn var islandske Björk, der fik os alle draget ind i hendes smukke univers, med en scene fyldt med blomster og dansene fløjtespillere.

Fredag

Fredag var den helt store dag for mange gæster, der var lagt op til en god omgang rock dag. Det hele blev skudt i gang med Body Count, der med deres heavy-rap koncert fik sparket dem i gang, der ikke havde valgt at sove længe – synd for jer der havde. Der blev for alvor sat gang i festen, da N.E.R.D med Pharrell Williams i spidsen kommer på. Pharrell der er iført et par gule shorts, hvid t-shirt og et par hvide addidas sneakers, som Nik & Jay ville ligge søvnløs om natten efter. Stormer ud på scenen og sætter gang i publikum med moshpit og crowdsurfing, som var vi til metalkoncert. Efter N.E.R.D havde sparket os tilbage til start år 2000, så kunne man da lige klare noget 90’er britpop med Liam Gallagher, den tidligere Oasis-frontmand. Gallagher var heller ikke nærig, med at give os sange fra Oasis, som de fleste nok var kommet for at høre og til sidst med sangen ”Wonderwall” fik han da også lige arrangeret festivalens største fællesang. Rundt på festivallen var der fredag, mange gæster iført heavy metal veste, hvilket der nok kunne tyde på, de var kommet for at høre A Perfect Circle, med forsangeren Maynard James Keenan, der også gæstede Northside for et par år siden, med sit band Pucifer. Men mest af alt, er Maynard nok mest kendt for at være frontmand i bandet Tool. A Perfect Circle leverede da også en koncert, der vil huskes af undertegnende, som en af de bedste koncerter på Northside. Da mørket var ved at falde på, kom bandet som nok mange havde set frem til, i løbet af dagen - nemlig Queens of the Stone Age. QOTSA fik banket publikum godt og grundigt på plads foran grøn scene, med en fantastisk rockkoncert af sådan en kaliber, at man næsten ikke kunne klare mere fredag aften. Men, publikum slap ikke så let, da aftenen skulle byde på to rockbands mere. På festivalens mindste scene befandt MC5, der fejrer 50 års jubilæum for deres banebrydende album og i den anledning hed bandet MC50. Forsanger Wayne Kramer havde allieret sig med bl.a. guitaristen Kim Thayil fra Soundgarden, bag tønderne befandt sig ingen ringere end Matt Cameron, der normalt svinger stikkerne i Pearl Jam. På blå scene hvor de fleste befandt sig, var der fællesang og nostalgi med Dizzy Mizz Lizzy, der satte et flot punktum for Northsides rockdag.

Lørdag

Efter en fredag med rock i verdensklasse, var det lørdag tid til at få pudset de efterhånden støvet dansesko. Northsides sidste dag stod nemlig i dansens tegn. Dagen startede ud med den engelske energifyldte Dominic Harrison, der spiller under navnet Yungblud. Yungblud er ikke kendt for at stå stille under sine koncerter og det måtte hans knæ også få at føle under en koncert i Odense tidligere på året. Der var ingen blødne knæ under koncerten på Northside, men vi fik en ung knægt at se, der havde et enormt energiniveau og festede gennem hele koncerten. ”Vi skruer lyden op, så aktiver din krop” – Lige netop Marvelous Mosell! Det blev der - og der blev festet med 80’er disco, hiphop og pop sange. Marvelous Mosell sparkede os tilbage til 80’erne og et godt fyldt blå scene, dansede i bedste Patrick Swayze stil gennem hele koncerten – og desværre Marvelous så blev du ikke ”Den bedste danser” den titel vandt publikum. Inden den helt store finale, blev vi varmet op af den amerikanske DJ Diplo, der tidligere har samarbejdet med danske MØ. Diplo spillede hele Northside op og der blev danset i alle kroge. Hvem inviterer man så til at slutte det hele af? Man inviterer da Danmarks største pop-duo Nik & Jay. Ja det gør man – Og det virkede! Nik & Jay lukkede Northside 2018 med et fantastisk brag og med sig havde de alle dem vi kunne synge med på. Når vi kigger tilbage på dette års Northside, kan vi slet ikke få armene ned. Det har været tre helt fantastiske dage. Northside er unik og efter undertegnendes mening - Danmarks fedeste festival. Må det da snart blive den anden weekend i juni 2019! Vi glæder os!