KROP & SIND

tor, 03 jan 2019

Ridesporten er et hit blandt danskerne

Danskerne har en stor kærlighed for ridesport.

Sport er en stor del af vores hverdag. Det er vores hobby, og vi glæder os altid til den dag eller de dage i ugen, hvor vores hobby står på programmet. I Danmark er vi, ligesom mange andre lande, helt vilde med fodbold, håndbold, svømning osv.

Men derudover har vi en stor kærlighed for ridesporten, og det er i den grad en sportsgren, som fylder meget i de små hjem rundt om i landet. Bare i Midt og Vestjylland er der over 9000, som dyrker ridesport, og tallet vokser stødt, ligesom det også fylder meget andre stedet i vores land. Men hvorfor fylder det så meget – det ser vi nærmere på her.

Stor bevågenhed fra medierne

Medierne er altid en af de store influenser, når det kommer til diverse sportsgrene. De skriver naturligvis kun om de sportsgrene, hvor vi faktisk gør det godt og sætter et præg på den internationale scene. Netop derfor har ridning fået meget medietid i de seneste år, hvilket skyldes vores stærke ryttere inden for både dressur samt spring. Det vel nok de mest populære discipliner inden for ridning, og det er lige de to, hvor vi danskere kan bryste os ved at have ryttere med helt fremme blandt de bedste i verden. Det giver dermed overskrifter i aviserne, ligesom der løbende kommer indslag, når eksempelvis OL eller VM løber af stablen. Dette har naturligvis en effekt på medlemstallene rundt omkring i Danmark, og derfor vil begejstringen for ridesporten nok fortsætte, så længe vi viser os positivt frem på den internationale scene.

Det kræver det at blive blandt de bedste

Går du selv med en drøm om at blive så god, at du kan vinde konkurrencer i ridesporten, er der flere ting, du skal have in mente. Selvfølgelig skal du træne meget – du skal faktisk træne rigtig meget. Det kommer altså til at fjerne noget tid fra sociale arrangementer, men sådan er det, hvis du vil til tops i en sportsgren. Derudover skal du have det bedste udstyr, og du kan altså ikke tage til takke med andenrangsudstyr. Den går måske i de unge år, men skal du helt frem og være blandt de bedste, går den ikke, når du bliver ældre. Udover at det sætter krav til dine evner samt udstyret, skal du også altid have en sund hest. Du skal løbende tjekke dens hove, strigle den samt give den mad med rette mængder af vitamin og mineraler. Det er svært at gennemskue maden, og hvad der er godt til tider, så derfor skal du blot sigte efter de kendte løsninger såsom pavo hestefoder, da det er din sikkerhed for kvalitet. Det er mange grunde til at hestesporten vokser, og det vil nok fortsætte den næste tid med de stærke atleter, der sikrer tv-tid til sportsgrenen.
None

None