KROP & SIND

tor, 26 maj 2016

Spar penge på din sommerferie

Her er nogle gode økonomiske råd til din sommerferie

Den varme sommer betyder masser af caféture, is på stranden og kolde milkshakes i byen. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, så vi har samlet et par tricks til, hvordan du bedst muligt kan spare både tid, plads og penge.

Fyld din smartphone med nyttige apps

Vi ved alle sammen godt, hvor besværligt det er at surfe på nettet i udlandet med de højere priser. Og hvor meget data Google Maps faktisk bruger, når man prøver at finde vejen hjem igen. Og når man vader rundt for at finde den cool café, man har hørt så meget om. Og det gør altså ondt i SU-budgettet! I de situationer kan din smartphone være din allerbedste ven. Hvis du f.eks. downloader appen Wi-fi Map, får du en oversigt, der giver dig en oversigt over alle offentlige netværk og adgangskoder, i det område du befinder dig. På den måde sparer du masser af penge på roaming-afgifter og kan i stedet bruge pengene på noget meget sjovere. Du kan også downloade dine kort på forhånd, så du slipper for at bruge data på at genopfriske kortet hele tiden. Brug f.eks. Maps.me, hvor du kan plotte dine favoritlokationer ind, så det er let at finde tilbage. Yelp-appen er også en smart app, som kan guide dig i den by, du befinder dig i. Her kan du f.eks. få en oversigt over de bedste sushirestauranter eller klubber, og du kan selv komme med anmeldelser af steder, du selv har besøgt.

Saml alt og spar penge og plads

Heldigvis har du alt, hvad du skal bruge på din smartphone eller tablet, hvis det er en kedelig regnvejrsdag, eller du trænger til lidt underholdning ved poolkanten. Mange telefonabonnementer tilbyder efterhånden fri adgang til eksempelvis Spotify og Netflix, men hos nogle firmaer får du endnu mere for pengene. Blandt andet det nye mobilselskab Plenti, som har en pakke til 199 kr. om måneden, der, udover fri data, sms og tale, også giver dig fri adgang til over 70 ugeblade og magasiner, fri entré til Tivoli og meget mere. Med sådan en pakke har du altid det nyeste Vi Unge, Eurowoman eller Se & Hør ved hånden, og du sparer derved en masse penge og plads i kufferten.

Pak fornuftigt

Du kender det sikkert! Man skal på ferie i 7 dage, men alligevel er det vigtigt, at man pakker fem par sko, ni par bukser og ALT for mange toppe. Når du kommer hjem, indser du, at du kun fik brugt halvdelen. Øv dig i kun at pakke, hvad du er helt sikker på, du skal bruge. På den måde slipper du for at bære rundt på en tung kuffert til og fra lufthavnen, OG der er plads til alle de nye ting, du kan købe, nu hvor du har sparet en masse penge og plads. Desuden sparer du penge, da du ikke skal betale for ekstra kilo i lufthavnen på turen derned. En holdbar og kørelet kuffert gør også arbejdet meget lettere, når du løber rundt til og fra rejsen. Klik her, og find dig en cool ny kuffert til få penge. God ferie fra alle os på Tjeck! (Artiklen er sponsoreret)