KROP & SIND

man, 01 feb 2016

Tue West er tilbage med nyt album

Jeg har arbejdet med lyden, energien, retningen og udtrykket i indspilningerne

Mit sjette soloalbum, "Der er ingen der venter på os", er skrevet og bearbejdet over 5 år med pauser undervejs. De seneste år har især været præget af en ny hverdag i et nyt hjem og en ny by, samt et forsøg på at skabe en sideløbende tilværelse til musikerlivet med et deltidsjob som højskolelærer.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ruB9P3fJXj8#t=8 I 2013 splittedes min familie op i to hjem i stedet for et, og den omvæltning kom ramlende ind midt i forløbet. Nogle sange er fra før bruddet, og albummet tager ikke som helhed udgangspunkt i det, men det har uundgåeligt påvirket resultatet. I tiden efter har oplevelsernes ustyrlighed af og til enten væltet eller reddet dagen, og i det virvar af sorg og glæde er andre af sangene blevet til. Gennem hele perioden har jeg arbejdet med lyden, energien, retningen og udtrykket i indspilningerne. En udfordring, der har kostet mange interessante og sene arbejdstimer, samt skrottede versioner og sange, der aldrig kom videre end hjemmets fire vægge.

På den anden side af alt det, sidder jeg så og prøver at formulere en årsag til denne plade.

Den er nok ganske simpel: at jeg ikke kan lade være. Det er min terapi og mit faste holdepunkt at være skabende musiker og udfordre mig selv kreativt. Og mine musiske ideer hjælper mig gang på gang igennem udfordringer og daglige tankestrømme. De personlige sange har altid været en grundsten i mit musikalske univers og er oftest inspireret af hændelser og tanker om livet frem for ideer om, hvordan den nye lyd bør være. Trods det, er min interesse for arrangementer, musikalsk spontanitet og anderledes lyd af stor betydning for mig, og det kan forhåbentlig høres i dette albums forsøg på at skabe et personligt og afrundet udtryk. Og nu er de her så, de 8 sange, hverken mere eller mindre. Sat i rækkefølge og tildelt titler og i sin helhed albummet Der er ingen der venter på os.