SPORT

man, 10 okt 2016

LEGO er for alle aldre

Selvom LEGO først og fremmest er tænkt som et legetøj, er det anvendeligt til mange andre ting.

Som dansker kan man ikke andet end være stolt over LEGO, som er blevet det mest udbredte legetøj i verden. Det er fuldt fortjent, og er i den grad med til at bringe Danmark på verdenskortet. Herhjemme er vi da også storforbrugere af dette geniale legetøj, for der findes formentlig ikke et hjem med børn, der ikke også har en eller flere æsker LEGO på hylderne.

Tjek prisen på LEGO, før du handler

Generelt følger de fleste butikker de vejledende udsalgspriser, men særligt de modeller, der er på vej ud til fordel for nye, sælges nogle gange med store rabatter. En del butikker kører også generelle udsalg ret ofte, og her gælder det om at slå til, hvis der skal købes gaver til for eksempel jul eller fødselsdag. En af de butikker, der ofte holder udsalg på LEGO er Bilka, og du kan altid tjekke der udvalg her. Hjemmesiden er utrolig godt opbygget med overskuelige inddelinger i kategorier. Så det er let at finde de tilgængelige æsker, uanset om du er på jagt efter LEGO Star Wars, LEGO Friends eller en af de mange andre populære serier. I skrivende stund er der for eksempel 25% rabat på alt fra LEGO City. På Bilkas hjemmeside kan du også få visningen inddelt efter alder. Det er en rigtig smart feature, hvis du for eksempel er på jagt efter en gave til et barn, som du måske ikke kender så godt. Hvis du rammer aldersgruppen, går du sjældent helt galt i byen.

LEGO er ikke kun for børn

Selvom LEGO først og fremmest er tænkt som et legetøj, er det anvendeligt til mange andre ting. Det smarte er jo, at det er lynhurtigt at opbygge en lille prototype, en støbeform eller en hvilken som helst stump, man lige står og mangler. Hvis det skal holde til lidt ekstra, kan man altid give klodserne en klat lim, før de sættes sammen. Den hårde plast og de meget nøjagtige mål sikrer, at man får et solidt og ensartet resultat. Undertegnede har for eksempel brugt LEGO i konstruktion af en røremaskine til et syrebad, støbeforme til modulare gipselementer, holdere til diverse setups med USB-kameraer og mange andre ting. LEGO-klodserne er aldrig længere væk end børneværelset, og det er som regel muligt at købe sig til en stak klodser, hvis man spørger pænt.

Køb brugt LEGO, og spar penge

Hvis du køber LEGO i små æsker, kommer du let af med 1000 kroner kiloet. Selv om det kan virke dyrt, er det såmænd en meget fair pris, når man tænker på, hvor mange udviklingstimer der ligger forud, og de dyre maskiner, der skal investeres i. Sammenlignet med andre typer af legetøj, synes prisen også meget rimelig. Fordelen ved at købe LEGO’et i færdige æsker er selvfølgelig, at der følger byggevejledning med. Men byggevejledninger er ikke nødvendigvis kun et gode. Følger man altid vejledningerne slavisk, går man glip af en vigtig og central dimension i LEGO-konceptet, nemlig muligheden for at bruge kreativiteten. Man kan sagtens argumentere for, at det er bedre at smide vejledningerne ud, og så bare gå i gang med at bygge efter fri fantasi. Og efterhånden som æskerne bliver blandet og vejledningerne bliver væk, er det også den eneste mulighed. Hvis det for alvor skal være sjovt at bygge, skal der dog helst være et stort udvalg af klodser, og her er det let at supplere med brugte klodser. LEGO holder næsten evigt, så brugte klodser er normalt så gode som nye. Og de kan fås for 100 kr./kilo mange steder på Den Blå Avis eller i de mange salgsgrupper på Facebook. (Indlægget er sponsoreret)